Regio

Fatsoenlijke, sociale en tolerante UvA-studenten vinden Thierry Baudet stom

14-12-2016 19:13

Fatsoenlijke, sociale, solidaire, betrokken, verschillige en uiteraard linkse studenten van voornamelijk de Internationale Socialisten Amsterdam hebben woensdag geprotesteerd tijdens een debat met Thierry Baudet. Baudet was uitgenodigd door het Amsterdamse studentendiscussieplatform Room for Discussion. De fatsoenlijke en tolerante Internationale Socialisten hingen een spandoek op met daarop de tekst ‘Studenten Tegen Racisme’ en deelden pamfletten uit waarin Thierry Baudet werd gedemoniseerd. Volgens de opstellers van het pamflet ‘draagt het uitnodigen van Thierry Baudet bij aan het normaliseren van extreem-rechts racisme en misogynie’.

Waarom Baudet ‘extreem-rechts racisme en misogyn’ is wordt in het pamflet ‘onderbouwd’ met citaten uit diverse artikelen van Baudet. Zo wordt er geciteerd uit dit veelbesproken artikel van Baudet dat in november 2014 op TPO werd gepubliceerd en waaruit zou blijken dat Baudet misogyn is.

Inclusief en antiracistisch

Ook staat er in het pamflet dat het ‘belachelijk is dat een extreem-rechts figuur wordt uitgenodigd om het gezellig over democratie in transitie te hebben’. Volgens de internationale socialisten staat het ‘uitnodigen van Baudet haaks op de uitspraak van het CvB dat de UvA staat voor een inclusieve en antiracistische universiteit’.

Het is onduidelijk waarom op een ‘inclusieve’ universiteit kennelijk wel gewoon mensen met een andere mening mogen worden uitgesloten en waarom het zo belachelijk is om op een academische plek waar middels het open debat ideeën worden uitgewisseld een ‘extreem-rechts figuur’ uit te nodigen.

Quote

Tot slot een quote uit de uiterst linkse Amsterdamse courant Parool waarin een woordvoerder van de Internationale Socialisten wordt geciteerd:

 

“‘Het is belangrijk dat de gedachtes van Thierry Baudet niet genormaliseerd worden,’ zegt student politicologie en Russisch Jens Appelo (20), die namens de ISA het woord voert. ‘Baudet ziet vrouwen en ook moslims als minderwaardig. De boodschap die hij verkondigt staat voor onderdrukking. Als je iemand met zulke meningen een podium biedt, respecteer je die mening.'”

 

Discussie terugkijken

De discussie begint rond de 46ste minuut