Buren in Rotterdam gearresteerde terreurverdachte: ‘Het was zo’n aardige jongen’

11-12-2016 11:07

De jongeman die eerder deze week werd opgepakt vanwege een verdenking van het voorbereiden van ‘een daad van terrorisme’ was volgens buren ‘zo’n aardige jongen’. Zij kunnen dan ook nog bijna niet geloven dat de 30-jarige Jaouad nu is opgepakt, zo tekende RTV Rijmond gisteren op.

De verdachte werd woensdag al opgepakt op de Van Speykstraat in het Oude Westen, een straat die de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg verbindt. Hij is vandaag voorgeleid en voor twee weken in bewaring gesteld. Volgens de berichten bezat de man ook een ‘groot schilderij’ met een afbeelding van een ISIS-vlag, Bij de huiszoeking vond de politie ook vier dozen met zeer explosief materiaal.

“Ik sprak hem weleens en dat ging dan over die kleine jongen”, aldus buurvrouw Pia tegenover Rijnmond. “Hij zei altijd gedag en ik zocht niks achter hem” vult buurman Piet aan, die evenwel nuchter besluit met de constatering, “Maar dat is meestal; De buren weten niks”.

‘Iedereen heeft toch een wapen’

In een interview met AD vertelde de broer van Jaoud A. al dat hij is overgebracht naar terroristenafdeling van de gevangenis in Vught gebracht. Hij noemde zijn broer eerder een “schijterd” dan een terrorist. Dat Jaoud een kalashnikov had liggen vindt Bilal niet gek. “Iedereen heeft toch een wapen?”, zo zegt hij tegenover AD verder.

Titelafbeelding: Google Maps