Regio

Auto Joodse onderneemster in Hilversum bekrast met hakenkruizen, auto moeder banden lekgestoken

04-12-2016 12:50

In de nacht van donderdag op vrijdag is de auto van een Joods gezin in Hilversum bekrast met hakenkruizen. Op de motorkap is een hakenkruis gekrast en ook op de rest van de auto staan krassen. Bij de auto van de moeder van de eigenaresse zijn de banden lekgestoken, meldt RTV NH.

“Dit is heel duidelijk tegen ons gericht, dit is antisemitisch vandalisme. Ik heb niets gezien, al heeft de hond wel geblaft”, vertelt de eigenaresse van de auto, een onderneemster, aan de Telegraaf.

De vrouw zegt geen idee te hebben wie het kan hebben gedaan en heeft ook geen conflicten met mensen. Wel zegt ze nu bang te zijn voor verdere escalatie. “Nu pakken ze mijn auto, straks steken ze iets in brand. Hoe moet ik snel naar buiten met mijn kinderen?”

Ondanks dat de vrouw de politie had ingeschakeld gebeurde er niets. Pas toen het CIDI aan de bel trok kwam de politie in actie.

De politie laat weten dat ze deze aangifte ‘zeer serieus’ nemen, maar dat ze nooit iemand langssturen als er ook geen getuigen zijn van zo’n bekrassing.