Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Regio

AD: ‘Reclasseringspersoneel fraudeert met meubelverkoop’

Illegale verkoop van door taakstraffers gemaakte meubels

Tags:

Reclasseringspersoneel overtreedt de regels door steigerhouten meubels die door taakgestraften zijn gemaakt, contant en zonder bon te verkopen. Dat schrijft het AD dinsdag.

De krant claimt verborgen camerabeelden in handen te hebben waaruit blijkt dat in minstens vijf gevallen ‘handje contantje’ en zonder bon tuinmeubilair verkocht werd. Het zou gaan om reclasseringsmedewerkers uit Den Haag en Rottterdam die zich tussen 2014 en september 2016 zich hieraan schuldig zouden hebben gemaakt. Ook blijkt dat een veroordeelde man tijdens zijn taakstraf aan een eigen project kon klussen.

Taakgestraften maken in Den Haag en Rotterdam steigerhouten meubels, die worden verkocht aan de lokale kringloopwinkel. Klussen aan eigen projecten is verboden. Ook het aannemen van contact geld door reclasseringsmedewerkers is taboe.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.