AD: Tuig (18) mishandelt man (61), man kan geen aangifte doen, politie kotst man uit

28-11-2016 16:28

Een 61-jarige burger uit Lexmond die donderdag zomaar voor de lol en geheel uit het niets door een 18-jarige hangjongere werd mishandeld bij het toch al zo intens gezellige winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein, is bij de politie weer weggestuurd toen hij aangifte wilde doen van mishandeling. Volgens de politie had de dader ‘geen intentie het slachtoffer pijn te doen’. Ook werd geweigerd om naar camerabeelden met bewijsmateriaal te kijken. Dit meldt het AD.

Het slachtoffer werd donderdagmiddag op klaarlichte dag gewoon ineens neergeslagen. Alleen omdat een andere voorbijganger zich ermee bemoeide werd erger voorkomen.

Toen het slachtoffer, uiteraard na eerst een afspraak te hebben gemaakt, pas dagen later op het politiebureau aangifte wilde doen, bleek dat het hele verhaal die het slachtoffer had gehouden tegen een agente die alles opschreef in een kladblok helemaal voor niets te zijn geweest. Het slachtoffer kreeg te horen dat ze ‘er niets mee gaan doen’ en er dus ook geen aangifte kon worden gedaan.

De politie kon of wilde over deze zaak geen reactie geven tegenover het AD. Wel heeft de politie de man alsnog uitgenodigd de camerabeelden te komen bekijken.

Mocht de dader ooit worden gepakt dan zit er, heel misschien, wel een kleine boete of zelfs een taakstraf in, al is die kans echt minimaal tot nihil.

Onze tip: mijd winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein.