Regio

Maarliefst twee woningovervallen op hoogbejaarden in Dordrecht op één dag

18-11-2016 12:30

Drie ‘jongeren’ hebben woensdag geprobeerd een 90-jarige vrouw in haar aanleunwoning van verpleegtehuis De Sterrenlanden in Dordrecht te beroven. De hoogbejaarde vrouw gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kon de drie ‘jongeren’ wegjagen, meldt het AD.

Volgens het slachtoffer sprak één van de jongeren ‘buitenlands’.

De jongeren stonden haar op te wachten in de centrale hal van het appartementencomplex en gingen met haar mee in de lift. Eenmaal bij haar appartement aangekomen probeerden ze het hoogbejaarde slachtoffer te dwingen de deur open te maken. Toen het slachtoffer dit weigerde werd ze bij haar jas vastgegrepen. Het slachtoffer werd vervolgens woest en schreeuwde dat ze de politie ging halen, waarop de ‘jongeren’ er als een haas vandoor gingen.

Pikant detail is dat de echtgenoot van de 90-jarige vrouw vier weken geleden is overleden.

Bewoners van verpleegtehuis De Sterrelanden zeggen dat de zij-ingang naar de centrale hal een zwakke plek is in het gebouw. Vaak doen bewoners de deur open zonder te weten wie ze binnen laten.

Er is geen signalement beschikbaar van deze ‘jongeren’.

Onbekend is of de daders al zijn gepakt. De politie kon dit nog niet bevestigen.

Nog een overval

Dit was overigens niet de enige overval op bejaarden deze woensdag in Dordrecht. Diezelfde avond werd een ouder echtpaar (79) aan de Eddingtonweg slachtoffer van een woningoverval. Ook deze bejaarden lukte het de overvaller weer te verjagen.

Van deze dader is wel een signalement:

– kleine jongeman
– licht getint
– donkere kleding
– capuchon
– in bezit van groot mes.