avatar
   
Opinie

Amsterdam gaat drukte bestrijden met ‘gedragsbeïnvloeding door muziek, licht en projecties’

U betaalt: 75.000 euro

In Disneyland Amsterdam (sfeervol en gezellig) is het druk. Enorm druk. Nachtmerriedruk. Zeg maar gerust De Hel. Eén van de allerallerallerallerallerdrukste gedeeltes van Disneyland Amsterdam is natuurlijk de Wallen. Want: de complete doorgesnoven, volgezopen, sufgeblowde Europeaanse onderklasse (‘jongeren’) 24 uur per dag op bezoek. Lees: vechtpartijen, geschreeuw, poepen en pissen op straat, diefstal, vandalisme, kopschoppen, dealen, dooien in gracht, vermisten en natuurlijk een glasverbod voor de horeca.

En om die drukte nu eens écht aan te pakken mag de Disneyland Amsterdamse belastingbetaler maarliefst 75.000 euro lappen om de drukte op het Oudekerksplein (hartje Wallen) tegen te gaan met ‘gedragsbeïnvloeding door middel van rustgevende muziek, licht dat wisselt in sterkte en kleur, projecties op gebouwen en samenwerking met de horeca’. En ohja, bezoekers (dat zijn dus die doorgesnoven en opgefokte poepende en pissende toeristen) krijgen van te voren te horen dat er in de Wallen ook mensen wonen. Want tot nu toe wist helemaal niemand dat, ofzoiets.

Het staat er echt. Lees zelf maar.

Regenboog met eenhoorns

Ik denk even met u mee, qua realistisch voorspellen van een mogelijk positief resultaat: een groepje (zeg 15 man) kaalgeschoren trainingspak dragende Britse jongens in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar dat al twee dagen niets anders doet dan halve liter blikken bier drinken en onophoudelijk blowen (Disneyland Amsterdam he, stad van ‘tolerantie’, dus jezelf aan gort blowen, is mooi, tolerantie!) komt op een zaterdagnacht aan op het Oudekerksplein. Daar zien ze een bordje (in het Nederlands en Arabisch) waarop staat dat er ook nog mensen wonen in Disneyland Amsterdam. Verder horen ze de grootste hits van Eric Satie of de meest zwoele tonen van Wibi Soerjadi en wordt op de oude kerk een prachtige regenboog met eenhoorns geprojecteerd, terwijl de rest van het plein voortdurend afwisselend fel rood via matig geel naar zacht blauw wordt verlicht.

En dan zijn ze stil, die ‘jongeren’. Op slag nuchter. Hormonen marcheren via poriën naar buiten, alcoholpercentage in bloed daalt onder de 0,0000 promille, thc-waarde verdwijnt op wonderbaarlijke wijze spontaan. Lachend omhelzen ze elkaar, kussen ze elkaar op de mond waarna ze kirrend op de grond gaan liggen stoeien. Als lammetjes dartelen ze, op kousevoeten om niemand wakker te maken, verder over de Wallen, al ‘joechei, joechei!’ fluisterend, vallen ze wildvreemden om de hals, doneren ze al hun geld aan het Leger des Heils en schreien ze bittere tranen bij het aanschouwen van de raamprostituees waarvan ook zij beseffen dat het onderdrukte slachtoffers van vrouwenhandel zijn die dankzij het paradijselijke Europese opengrenzenbeleid eindelijk als expat in Nederland aan de slag kunnen om een fatsoenlijke boterham te mogen verdienen zonder dat politie of justitie ook maar iets doet, ooit.

Voorwaar, het zal vervolgens niet lang duren voordat het Oudekerksplein te Disneyland Amsterdam zal wereldwijd model staan voor Het Ei Van Columbus waarmee een begin werd gemaakt aan wereldvrede, universele liefde, geweldloosheid, medicijnen tegen kanker, einde aan armoede en al die andere lauwe shit die had moeten gaan gebeuren als Clinton president was geworden.

Trek leeg die burger

Nou, mooi toch? Zo’n FANTASTISCH en extreem realistisch plan als dit gedragsbeïnvloedingspareltje? Dat is toch wel 75.000 euro waard, of niet dan? Hang op die balk, zet open die put, trek leeg die burger!

En dan heeft u nog geeneens de rest van de drukte bestrijdende plannen ter waarde van meer dan vier en een halve ton euro belastinggeld bekeken (pdf)…

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.