Regio

Fatsoenlijke linkse PvdA-jongeren delen kotszakjes uit wegens komst Thierry Baudet in Groningen

15-11-2016 10:03

Update: reactie van Thierry Baudet: “Meestal worden mensen boos als je de waarheid hebt gezegd. Ik denk dat de Jonge Socialisten dus wat soul searching te doen hebben.”

 

Tijdens een bezoek van Thierry Baudet maandagavond aan het Groninger Forum deelden leden van de plaatselijke Jonge Socialisten (PvdA-jongeren) kotszakjes uit aan bezoekers van het forum. Dit als ‘ludiek’ protest tegen de mening van Baudet, meldt Oog TV.

De verschillige, solidaire, fatsoenlijke en sociaal betrokken PvdA-jongeren noemen de uitspraken van Baudet, ‘onder andere over vrouwen en multiculturalisme’, ‘onbeschaafd en verwerpelijk’ en zijn uitspraken zouden ‘niet getuigen van respectvol met elkaar omgaan’.

‘Kansloze actie’

Commenters onder het artikel van Oog TV vinden het, vrijwel eensgezind, dan weer onbeschaafd en van weinig respect getuigen om kotszakjes uit te delen als iemand met een andere mening dan de jouwe in een forum komt spreken.

Verder laten de commenters weten dat een dergelijk ‘ludiek’ protest nou niet bepaald democratisch is. ‘Een kansloze actie van een stel treurneusjes’, zoals één commenter het treffend omschrijft.

De Groningse JOVD (de jongerenafdeling van de VVD) heeft inmiddels laten weten het beslist niet met de actie van de PvdA-jongeren eens te zijn. In een persbericht schrijft de Groningse JOVD onder andere:

 

“Het uitdelen van kotszakjes bij de komst van een politicus roept op tot afschuw. De JOVD vindt het jammer dat de Jonge Socialisten op deze manier bijdragen aan polarisatie.

De vrijheid van meningsuiting staat voor de JOVD boven alles. Reender Reenders, de voorzitter van de JOVD Groningen stelt: ‘Ga het debat aan op de inhoud, in plaats van te stellen dat iemand niet het recht zou moeten hebben om zijn mening te uiten.’

Je kan het best ergens mee oneens zijn, maar om dan kotszakken uit te delen vindt de JOVD van laag niveau. ‘Wij gaan ook niet elke keer als Samsom naar Groningen komt flesjes azijn uitdelen.'”

 

 

Het kotszakje:

screen-shot-2016-11-15-at-09-54-23

*
screen-shot-2016-11-15-at-09-56-42