Regio

Gemeentesecretaris Heemskerk viert vakantie in Marokko, 2500 euro op kosten belastingbetaler

04-11-2016 11:18

De gemeentesecretaris van Heemskerk, Adrienne Bloem, stapt vrijdag in het vliegtuig naar Marokko om daar op een ‘magische intense bezinningstocht’ te gaan op kosten van de belastingbetaler. Omdat dit niet zomaar een vakantie is maar een ‘opleidingstraject’ heeft ze toestemming van het gemeentebestuur om 2500 euro te declareren, meldt het Noord Hollands Dagblad.

Om nogmaals te benadrukken dat dit niet zomaar een vakantietripje is maar een ook voor het belastingebetalende volk zeer belangrijke en nuttige ‘opleidingstrip’ benadrukken we hier nog even extra wat mevrouw Bloem allemaal gaat doen: ‘Onder leiding van een bedoeinengids wandelen deelnemers door de woestijn en doen zij meditatieve en energetische oefeningen’.

Wij verwachten dat u nu desnoods persoonlijk die euro’s bij de gemeente Heemskerk komt afleveren want een gemeentesecretaris die dankzij meditatieve en energetische oefeningen in de Marokkaanse woestijn (zoiets kan nou eenmaal niet aan het Nederlandse strand of in het plaatselijke park) een heel ander en dus beter functionerend ambtenaar wordt is ook voor u heel erg nuttig.

Het tendentieuze RTV Noord Holland weet overigens te melden dat gemeentesecretaris Bloem, die altijd open staat voor magische en intense bezinning, wel graag probeert te voorkomen dat andere ambtenaren iets gesubsidieerd krijgen. Maar dat is natuurlijk gewoon de kift van RTV Noord Holland, die zijn gewoon jaloers dat zij niet op zo’n prachtige tocht door de Marokkaanse woestijn mogen om even helemaal lekker het batterijtje op te laden en een stukje het rugzakje te kunnen legen middels wat kwaliteitsmeditatie en energetica, in zo’n mooi exotisch land met van die leuke gekke mensen die zo authentiek zichzelf zijn gebleven.

De burgemeester van Heemskerk is overigens van het CDA. Het is maar dat u het weet.