Regio

Moordenaar rijdt twee voetgangers kapot op straat in Tilburg, rijdt door, laat mensen creperen

27-10-2016 21:55

Update: eerder werd vermeld dat de twee slachtoffers op een zebrapad werden aangereden. Dit blijkt onjuist te zijn.

Update: de slachtoffers zijn een vrouw van 59 en een man van 62 uit Rijen.

In Tilburg zijn een man en een vrouw op een weg binnen de bebouwde kom door een auto geschept en overleden. De bestuurder is doorgereden. Dat meldt de politie donderdagavond. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

De aanrijding vond plaats op de Bredaseweg, een vrij drukke weg in Tilburg. “De twee slachtoffers zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden”, aldus een woordvoerder. “We zijn nu op zoek naar een klein model donkere auto, vermoedelijk een zwarte Peugeot 205, met een kapotte achterruit en vermoedelijk ook veel schade aan de voorzijde.”

Hij roept de bestuurder of bestuurster op om zich op het politiebureau te melden.

Volgens een getuige was de klap zo hard dat het mannelijke slachtoffer “vast zat in de achterruit van een auto”. Waarschijnlijk was hij op slag dood. Het vrouwelijke slachtoffer lag op straat en raakte eerst in shock, waarna ze overleed.

Anp

Als deze man/vrouw wordt veroordeeld kan hij zomaar een taakstraf krijgen (voor ‘roekeloos rijden’ bijvoorbeeld wat toch heel raar is als je twee mensen in koelen bloede afslacht op een zebrapad), en eventueel na het gooien van een stoel door nabestaanden in de rechtszaal heel misschien wel een paar maanden (voorwaardelijke) celstraf en hooguit tien hele jaren een ontzegging van de rijbevoegdheid (het maximaal haalbare), al maakt dat verder toch niet zoveel uit want de kans dat je in Nederland zonder rijbewijs wordt gepakt is nihil.

Hoe dan ook zal deze man/vrouw zeer binnenkort gewoon weer vrij zijn, en rondrijden, in afwachting van zijn/haar rechtszaak. Zoals gebruikelijk in de rechtstaat van het beschaafde Nederland, 2016, waar het échte ongestrafte moorden gewoon plaatsvindt in het verkeer zonder dat daar ook maar iets tegen wordt gedaan.

Uiteraard hebben de slachtoffers en nabestaanden wél steeds levenslang.

Tpo