Klacht ingediend tegen opgefokte tribale Nederlandse politieagent die burger uitdaagde

25-10-2016 10:33

De burgers die zondag in Nijkerkerveen werden geïntimideerd en uitgedaagd door een opgefokte politieagent die duidelijk, zoals op video is te zien, uit was op ruzie hebben een klacht tegen de bewuste agent ingediend. De twee broers, afkomstig uit Nijkerkerveen, die de video maakten wilden eigenlijk aangifte doen tegen de tribale agressieve ruziezoekende agent met opgeschoren haar maar dat kon niet. Wel konden ze een klacht indienen. Ze moeten overigens wel een boete van 90 euro betalen omdat ze in een straat reden waar alleen bestemmingsverkeer is toegestaan. Volgens de agenten waren de burgers geen bestemmingsverkeer.

Volgens De Gelderlander hebben de twee broers een gesprek gehad met de agressieve tribale agent in kwestie. In dat gesprek heeft de agent zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij niet zo had moeten reageren, maar hij kon niet duidelijk maken waarom hij zo opgefokt werd en besloot de zich verder keurig netjes gedragende burgers te intimideren. Ook kon hij niet uitleggen waarom hij junglewettenuitspraken deed als ‘niet gaan trillen want dan laat je zien dat je bang bent’. Dergelijke uitspraken zijn alleen passend in samenlevingen waar het recht van de sterkste geldt zoals in de gevangenis, in oorlogssituaties of in achterlijke patriarchale dictaturen.

Niet het hele verhaal

Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat ‘wat er op beeld te zien is niet het hele verhaal is’ en dat ‘de agent in kwestie zich aangevallen voelde omdat een van de burgers een dreigende opmerking had gemaakt’. Of het uitdagen, intimideren en overgaan tot schoolplein machogedrag wellicht onderdeel is van de politie-opleiding tijdens de les ‘hoe je te gedragen als je je aangevallen voelt’, werd er door de politiewoordvoerder niet bijgezegd. Ook werd er niet bijgezegd of een agent zich dan wél mag misdragen als hij zich ‘aangevallen’ voelt.

Onduidelijk blijft ook of een agent wellicht nog verder mag gaan als hij zich ‘aangevallen’ voelt en bijvoorbeeld gebruik kan maken van geweld, pepperspray, wapenstok of zelfs vuurwapen. Dat zouden burgers best kunnen begrijpen, er is tenslotte niets ergers dan een mannelijk ego dat wordt gekwetst door duidelijk zichtbaar beslist niet dreigende mensen die ‘dreigende opmerkingen’ maken. Ook burgers snappen: het eergevoel van de man gaat boven alles. Ook voor agenten geldt kennelijk: wat er ook gebeurt, altijd strijden voor je eer en laten zien dat je de sterkste bent, ongeacht de consequenties. Laat los die zelfbeheersing, negeer die ratio, vergeet verlichting en beschaving. Laat het dier in je de vrije loop.

Geen politiestaat

In Nederland zijn politieagenten echter dienaren van de wet en moeten zij zich laten leiden door de letter van die wet, en dan ook alleen die wet. Straat-, schoolplein- en junglegedrag als je laten uitdagen om te kunnen laten zien we de sterkste is, het recht van de sterkste laten gelden door vertoon van agressie en intimidatie, stoer doen of patriarchaal tribaal pre-beschaafd groepsgedrag dat na de puberteit meestal verdwijnt zijn daarbij uit den boze. Omdat Nederland geen politiestaat is moet een burger er van op aankunnen dat agenten zich beschaafd gedragen en niet hun toevlucht nemen tot agressie als hij of zij ‘zich aangevallen voelt’.

De politiewoordvoerder vond het ‘jammer dat de beelden nu op internet zijn beland’. De beelden zijn door de uploader, de vader van de twee burgers in kwestie, inmiddels van Facebook verwijderd maar internet vergeet gelukkig nooit iets. Zoals de politiewoordvoerder het ‘jammer’ vindt dat de beelden op internet staan vinden burgers het dan weer ‘jammer’ dat duizenden jaren van beschaving kennelijk geen enkele invloed hebben op bepaalde mannelijke individuen die notabene zonder problemen bij de politie mogen werken om ‘waakzaam en dienstbaar’ (LOL) te zijn.

[jwplayer mediaid=”2743597″]