Steekpartijen in Eindhoven, Zoetermeer en Vlissingen

17-10-2016 09:33

In Eindhoven raakte dit weekend iemand zwaargewond bij een steekpartij aan de de Mathildelaan. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon nog naar het politiebureau lopen, maar raakte daar bewusteloos. Hij werd bij winkelcentrum Piazza gestoken met een scherp voorwerp. De dader -ook zonder vaste woon- of verblijfplaats- kon later worden aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Na een vechtpartij in Vlissingen is er een traumahelicopter uitgerukt. In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Zeeuwse stad iemand in het Bellamypark neergestoken. Het slachtoffer is zwaargewond met de traumahelikoper naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, aldus een politiewoordvoerder.

Vrouw gestoken na conflict ‘in relationele sfeer’

Zondagmiddag was het raak in Zoetermeer. Daar werd een vrouw gestoken bij, wat de politie noemt, een conflict ‘in de relationele sfeer’. Met een politie-helikopter werd gezocht naar de dader, een man die familie van de vrouw zou zijn. De man is overgebracht naar het politiebureau.

In het West-Brabantse Etten-Leur werden even voor het weekend twee Pokémon Go spelers verrast door een man met een mes. Een van de slachtoffers, een dertigjarige man, raakte gewond aan zijn arm en hand. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

De man probeerde eerst een 28-jarige vrouw vast te pakken. Toen haar vriend zich daarmee bemoeide, richtte de man zich op hem. De dader trok een mes en probeerde de man te steken. Hij raakte daarbij zijn slachtoffer in de linker onderarm en in de linkerhand, en sloeg vervolgens op de vlucht.

(TPO/ANP)