Opinie

D66 Limburg: ‘Intolerantie tegen vluchtelingen’ = ‘extreem-rechtse radicalisering’

11-10-2016 11:38

 

Het staat niet in de wet maar ‘tolerant zijn’ voor vluchtelingen (wat dat dan ook moge betekenen) kan in Limburg zomaar het verschil maken tussen gewone ‘jongeren’ en ‘extreem-rechtse geradicaliseerde jongeren’. Dit blijkt uit berichtgeving van 1Limburg en dagblad De Limburger.

De provincie Limburg, in dit geval vertegenwoordigd door D66 en de SP, zegt zich ‘zorgen te maken over de snel toenemende radicalisering onder jongeren’. Met die ‘radicalisering’ wordt uitsluitend ‘niet-islamitische radicalisering’ bedoeld.

Kennelijk lopen ‘rechts-radicale intolerante jongeren’ ook het risico naar Syrië af te reizen om daarna bij terugkeer in Europa vliegvelden en metro’s op te blazen, gezien de ‘grote zorgen’ bij de Limburgse D66 en SP.

Onder deze ‘niet-islamitische radicalisering’ wordt het volgende verstaan: racisme, rechts-extremisme, ‘polarisatie’ en ‘intolerantie’. Het kan dus zomaar zijn dat u als jongere in Limburg niet blij bent met een azc in uw straat en daarover wel eens een mening geeft op internet. Dan bent u een intolerante polariseerder, en dus ‘geradicaliseerd’.

Onfatsoenlijk

Wellicht wist u dat nog niet van uzelf, maar daar hebben we nou juist hoeders der democratie van D66 en SP voor om u een spiegel voor te houden intolerante bruinhemd dat u d’r bent, waarvoor dank. Zij weten: tolerantie is verplicht (dus gaarne vluchtelingen welkom heten, sofort!) en polariseren is verboden (lees: geen mening meer geven over vluchtelingen, het vluchtelingenbeleid, de islam of sowieso iets anders wat ‘onfatsoenlijk’ is, pronto!). En denk een beetje aan de toon.

Leest u onderstaand citaat maar even om te weten over welke schokkende vorm radicalisering het hier gaat. Aan het woord is de Limburgse D66’er in kwestie:

 

“Als je de huidige standpunten van de PVV bijvoorbeeld vergelijkt met die van vier jaar geleden, zie je dat er sprake is van enorme verruwing. Neem eens een kijkje op de social media. Onder elk nieuwsbericht over het asielzoekerscentrum in Blitterswijck zie je reacties waar de honden geen brood van lusten. Twintig jaar geleden werd je ervoor naar de rechter gesleept, nu is het gemeengoed geworden.”

 

Schokkend niet? De PVV verruwt, en jongeren hebben sympathie voor de PVV! En ze geven kwetsende reacties op social media! Dan kun je natuurlijk wel willen constateren dat er evengoed jongeren zijn die een shariastaat voorstaan, Joden haten, homo’s om zeep willen helpen of de kinderen van Femke Halsema van de zwarte school af pesten, maar dat verbleekt natuurlijk bij de gedachte dat de PVV in vier jaar tijd is verruwd! Dat moeten we niet willen met z’n allen in dit land!

Schuld van internet

Uiteraard is dit allemaal niet de schuld van islamisering of het falen van de multiculturele samenleving. Ook bestaat er geen enkele realistische grond voor al die kwetsende opmerkingen van ‘rechts-radicale jongeren’ want er zijn eigenlijk nauwelijks problemen in de samenleving op dit gebied. Nee, in Limburg weten ze wel wie de échte schuldige is van dit alles: internet en social media natuurlijk!

 

“Voor elke waarheid kun je tegenwoordig websites vinden. Die zijn echter lang niet altijd betrouwbaar. Het is belangrijk dat we de jeugd motiveren om op zoek te gaan naar meerdere werkelijkheden.”

 

Bij die ‘meerdere werkelijkheden’ kun je denken aan tolerante en polarisatievrije feitenvrije ‘werkelijkheden’ als: NOS Achtuurjournaal, De Correspondent, dagblad De Limburger en natuurlijk alles van de VARA.

De kans is groot dat deze jongeren nu zullen worden ‘gemotiveerd’ vaker NPO te kijken, desnoods via internet, want daar is de NPO heel goed in, werken op internet en jongeren bereiken. Sowieso is de NPO heel goed in jongeren bereiken, dat bewijst het succes van ‘jongerenzender’ NPO 3 wel.

Indoctrinatie en propaganda

Duidelijk is in elk geval dat het zwaartepunt van deze ‘radicaliseringbestrijding’ komt te liggen op brainwashing opvoeding, indoctrinatie en propaganda. Want nu zijn die jongeren helemaal zelf aan het denken geslagen en hebben ze een mening gekregen die niet past bij de mening van D66 en SP. En aangezien we in de democratie Nederland maar één absolute waarheid hebben, die van D66 en SP, is het goed dat ‘jongeren’ worden ‘gemotiveerd’ om zich te laten brainwashen via ‘meerdere werkelijkheden’.

Omdat ook het gevaar bestaat dat al deze ‘rechts-extremistische jongeren’ doorradicaliseren en op latere leeftijd misschien wel PVV gaan stemmen (!!!) komt er een heus subsidieproject om al deze dissidente ontaarde radicale jongeren weer op het rechte pad te brengen: een heropvoedingscursus in de Goelag een project van het Jongeren Netwerk Limburg (JNL).

Dat zal ze leren! Het is onbekend of hierbij ook zal worden gewerkt met ‘gematigde rechts-extremen’ en of extreem-rechtse gebedshuizen en extreem-rechtse ‘buurtvaders’ hierin ook een rol gaan spelen.

Toen treinen, nu schepen

Meer informatie kunt u vinden in dagblad De Limburger (let vooral op de als illustratie gebruikte foto waardoor het verhaal per definitie al wordt geframed als een soort van ‘neo-nazisme’).

Voor de duidelijkheid: De Limburger is hetzelfde dagblad dat destijds op de voorpagina een vergelijking maakte tussen treinen naar Auschwitz en dode vluchtelingenkinderen in zee. Dat u, als argeloze lezer, ook een beetje het idee heeft hoe objectief zo’n regioblad is als het gaat om zaken als ‘tolerantie’ en ‘polarisering’.

Sluiten we af met een mooie Godwin, want De Limburger. Wederom uit de mond van een Limburger:

 

“De giftige voedingsbodem voor rechts-extremisme die er in de Tweede Wereldoorlog was, is er nu ook.”

 

Ziet u nu wel? Toen treinen, nu de PVV schepen!

 

screen-shot-2015-04-23-at-12-27-57