Bewaking op schoolplein Groningse basisschool, want te vaak vechtende ouders

06-10-2016 15:21

Bij de ingang van de Groningse openbare basisschool De Sterensteen staat sinds kort een particuliere beveiliger. Reden: een aantal ouders hebben meerdere malen met elkaar gevochten op het schoolplein en zelfs in de school zelf. Met traumatische gevolgen voor de schoolgaande kindertjes in kwestie en hun ouders. Dit meldt RTV Noord.

De agressieve ouders hebben inmiddels een schoolpleinverbod gekregen. Het gaat om twee agressieve ouderpaartjes, tegenwoordig zeer zeldzaam in het wild.

De schoolleiding heeft alle ouders inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie en ook uitgelegd waarom er een beveiliger voor de deur van basisschool moet staan, toch een plek waar je je als kind een béétje veilig zou moeten voelen (Joodse basisscholen in Nederland en in de rest van Europa uitgezonderd, daar voelen ze zich al lang niet meer veilig en worden ze allang bewaakt, door zwaarbewapende marechaussee ter verdediging tegen ‘vrede en tolerantie’).

De schoolleiding is voornemens te bemiddelen tussen de agressieve maar in het wild zeldzame ouderpaartjes en gelooft er in dat het allemaal weer goed komt.