Speeltuintuig terroriseert buurt Breda, gemeente wil hangjeugd ‘ontmoedigen’ met vernieuwen speeltuin

05-10-2016 10:11

Het speeltuintje aan de Veurnestraat in de Bredase wijk Wisselaar blijkt een openluchthoofdkwartier te zijn voor plaatselijke terreurjeugd. Omwonenden hebben te maken met bedreigingen en overlast door dealers en kregen in het verleden al eens een steen door de ruit omdat ze er bij de jongeren over klaagden. Maar de gemeente wil de speeltuin juist gaan vernieuwen om op die manier ‘de hangjeugd te ontmoedigen’, meldt BN De Stem (Blendle-link).

De bewuste speeltuin stond vroeger een stuk verder van de straat af maar de gemeente besloot de speeltuin dichter naar de straat te verplaatsen. Dat had gelijk resultaat: de 3-jarige Nassim werd op Koningsdag van dit jaar op straat doodgereden door een bebouwdekommoordenaar, nadat hij in de speeltuin had gespeeld.

Aanslag

Sindsdien is het er niet bepaald beter op geworden. Door een totaalgebrek aan kinderen in de zestigplusbuurt hebben ‘jongeren’ het speeltuintje overgenomen en fungeert het nu als trainingskamp annex hoofdkwartier voor straatterroristen en dealers die er brandjes stichten en vooral zoveel mogelijk van de speeltuin slopen.

Buurtbewoners willen er dan ook graag vanaf, al helemaal sinds bij één van de buurtbewoners een steen door de ruit ging die zijn kleindochter, die binnen op de bank zat, op een haar na miste. De aanslag met de steen was een wraakactie omdat de buurtbewoner het had gewaagd tegen de terreurjongeren te klagen.

‘Kinderen aantrekken’

Maar de gemeente Breda is kennelijk niet van plan zo’n mooie burgerhatende speeltuin zomaar op te geven. Integendeel: er moeten juist hekken om de speeltuin worden geplaatst om het veiliger te maken zodat er niet nog meer kinderen worden doodgereden en om de terreurjeugd te ontmoedigen wordt de speeltuin juist opgeknapt en vernieuwd ‘zodat het weer kinderen aantrekt’. (Nogmaals: het is een zestigplusbuurt.)

Uiteraard is het aanpassen van die speeltuin stukken duurder dan de speeltuin gewoon verwijderen. Als het moet helpen de buurtbewoners een handje met verwijdering van die speeltuin. Gratis. Zoveel is er toch niet meer van over.