23-jarige met hersenbloeding in ziekenhuis na ‘morsen bier’ op gezellig hardcorefeest

04-10-2016 16:19

“Er ontstond een woordenwisseling met een andere groep toen er per ongeluk bier werd gemorst. ‘Uit het niets werd een jongen tegen de grond geslagen’, zegt Van Maastrigt. ‘Meerdere mensen begonnen zich ermee te bemoeien. Toen liep het uit de hand. Er vielen klappen over en weer, het was even erg chaotisch.’

Terwijl het slachtoffer weerloos en bewusteloos op de grond lag, werd hij nog meerdere keren geschopt. ‘Ik zag dat één van de daders bovenop de jongen lag. Het zag er niet goed uit. Jammer dat deze rotte appels de reünie voor veel mensen hebben verpest. Deze vechtpartij paste absoluut niet in de sfeer van de avond. Het was juist heel gezellig. De sfeer was super.’

Een van de betrokkenen die opviel met zijn agressieve gedrag, had een grijze trui aan. ‘Hij was redelijk gespierd en behoorlijk opgefokt’, herinnert Sandra zich. ‘Ik hoop dat de daders gepakt worden.'”

 

Een 23-jarige man uit Antwerpen werd zaterdag zomaar uit het niets kapot getrapt tijdens een gezellig avondje hardcore in Wernhout. Maarja, er werd per ongeluk bier gemorst, dus dan is zwaar zwakzinnig geweld natuurlijk het meest voor de hand liggend. Het slachtoffer ligt met een hersenbloeding(!) in het ziekenhuis waar hij kunstmatig in slaap wordt gehouden. Zijn geliefden hopen dat hij zonder hersenbeschadiging weer ontwaakt.

De opgefokte kopschopper wordt hopelijk snel gevonden. Een snoeiharde werkstraf van een paar dagen en 500 euro schadevergoeding zit er ook deze keer weer wel in. Misschien durft het OM, nadat de advocaat vrijspraak heeft geëist omdat zijn cliënt nou eenmaal drugs had gebruikt en daardoor écht niet meer wist wat hij deed, hem wel te beschuldigen van ‘roekeloos feestgedrag’! Dat zal hem leren!