Regio

Tuig in Haarlem gaat los op politie na arrestatie agressieve gek, agenten gewond

01-10-2016 14:57

Twee politieagenten zijn zaterdagmorgen vroeg in Haarlem mishandeld door omstanders die zich met een arrestatie bemoeiden. Een agent werd in zijn rug getrapt en kreeg klappen tegen zijn hoofd, een andere agent brak zijn hand. Dit meldt RTV NH.

De politie probeerde in het gezellige uitgaanscentrum van Haarlem een agressieve gek te arresteren omdat hij uit het niets en zomaar voor de lol politieagenten uitdaagde en dreigde met geweld. De gek schreeuwde ineens tegen agenten dat ze ‘niet zo breed moeten lopen’ en eiste een gevecht met de agenten.

Toen de agenten besloten de man aan te houden ging het mis. De agressieve gek ging helemaal door het lint waardoor een agent zijn hand brak. Een omstander trapte een agent in de rug, waarop een andere agent in gevecht raakte met de laffe rugtrapper en gewond raakte door klappen tegen zijn hoofd.

Uiteindelijk was een ‘grote politiemacht’ noodzakelijk om het weer rustig te krijgen in het immer gezellige uitgaanscentrum van provinciestad Haarlem. Drie mensen zijn uiteindelijk opgepakt en zullen hun taakstraf niet ontlopen.