Regio

Toerist in ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ Amsterdam neergestoken door zakkenroller

01-10-2016 14:04

Op de Wallen in het gezellige en sfeervolle centrum van Wereldstad Disneyland Amsterdam is vrijdagavond een Amerikaanse toerist neergestoken door een zakkenroller. De man werd in zijn arm geraakt en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd, meldt het Parool.

Het slachtoffer merkte dat een crimineel hem probeerde te rollen en zette de achtervolging in. De zakkenroller begon vervolgens om zich heen te steken.

De toerist mag van geluk spreken dat hij niet ernstig gewond is geraakt. De laatste tijd is er in gezellig en sfeervol Amsterdam sprake van een tsunami aan ‘verwarde mannen’ die voor de lol mensen neersteken, soms met dodelijke slachtoffers als gevolg. Als deze ‘verwarde mannen’ al worden gepakt, wat zelden het geval is, worden ze vervolgens ontoerekeningsvatbaar verklaard en krijgen ze een enkeltje psychiatrisch ziekenhuis in zonnig Italië als straf.

Wallen

Kort geleden nog raakte een toerist zwaargewond toen hij op de Amstel werd aangesproken door twee ‘donkere mannen’ die hem vervolgens neerstaken en daarna probeerden andere voorbijgangers neer te steken.

Ook op de Wallen zelf is de laatste weken steeds vaker sprake van ernstig zinloos geweld. Onlangs nog werd een provinciaal doodgetrapt door een groep ‘Oost-Europeanen’. Een week  later was er sprake van een grote vechtpartij op de Wallen waarbij mensen werden geslagen met gebroken glazen.

Op een hilarisch voorstel van de PvdA om dan maar al het glas op de Wallen te verbieden na lijkt de gemeente nauwelijks geïnteresseerd in bestrijding van deze groeiende criminaliteit, tsunami van messentrekkerij en overig ernstig geweld.

De prioriteit ligt momenteel bij het snoeihard bestrijden van écht ernstige misdaden als het ophangen van luifels voor winkels waardoor ‘het straatbeeld wordt aangetast’. Iedereen voelt natuurlijk intuïtief al aan dat het tegengaan van ‘straatbeeld aantasten’ een vele, vele, vele, vele malen hogere prioriteit heeft dan het bestrijden van zinloos geweld, zakkenrollers of vrouwenhandel. Aangetaste straatbeelden, dat moeten we echt niet willen met z’n allen.

Straatbeeld

Als die misdadige ondernemers, die in eeuwig links Amsterdam sowieso al als misdadiger worden gezien omdat ze meestal winst weten te maken, het toch wagen om op gruwelijke wijze mensenrechten (en straatbeeldrechten) te schenden door zomaar een luifel of rolluik (dat ooit werd geplaatst met subsidie(!) van diezelfde gemeente, LOL) voor hun zaak te hangen kan de boete oplopen tot maarliefst tienduizend euro. Je kunt als stadsbestuurder immers niet hard genoeg laten voelen welke plaats ondernemers in een stad werkelijk hebben.

Voor het illegaal bezitten van een vuurwapen of zakkenrollen worden doorgaans lagere boetes geëist. Sterker nog, de meeste zakkenrollers, winkeldieven, dealers en inbrekers worden überhaupt nooit gestraft omdat hun zaak standaard wordt geseponeerd, waardoor ze meestal na maximaal zes uur weer buiten staan zodat ze even later weer kunnen worden opgepakt. En daarna weer. En daarna weer. En daarna weer. Inbreken gaat trouwens steeds makkelijker sinds rolluiken verboden zijn om aantasting van het straabeeld tegen te gaan.

Gelukkig kunt u, uw geliefde of uw kind straks worden doodgetrapt, voor de lol neergestoken of beroofd in een mooie, schone straat die geheel vrij is van kwetsende luifels of straatbeeldverziekende rolluiken.