Regio

Politie Amsterdam bevestigt: Disneyland Amsterdam één grote nachtmerrie

01-10-2016 13:19

De sociale cohesie in de ‘gezellige’ en ‘sfeervolle’ Wereldstad Amsterdam (bekend van onder andere liquidaties, de taxihel, zwaar zinloos geweld, groei van ghetto’s, aanhoudend bestuurlijk falen en de totale overname van het centrum door toeristen) staat onder druk. Dat blijkt uit een politierapport waar de extreemlinkse stadskrant Het Parool uit citeert. Ook dreigt ‘overcrowding’ in de hoofdstad. Er zijn soms zoveel mensen bijeen dat paniek kan ontstaan.

Er is sprake van overcrowding als er zoveel mensen op een bepaalde locatie zijn dat ze zich er angstig gaan voelen. Die angst kan resulteren in paniek. De politie vreest voor zulke situaties op plekken als de Wallen, de Negen Straatjes en de Kalverstraat. Die straat is al twee keer afgesloten omdat het er te druk was.

De sociale cohesie dreigt vooral verstoord te worden door nieuwkomers in de stad als Airbnb en snel wisselende pop-upwinkels en horecabedrijven. Ze dragen volgens het rapport bij aan een verminderd gevoel van gemeenschapszin. “Er zijn nu meer voorbijgangers dan bewoners”, aldus de politie.

In september nog liet de burgemeester van Amsterdam via een YouTube-video weten dat het ‘best goed gaat met Amsterdam’. Dit was overigens voordat hij via AT5 liet weten dat de straatterreur in Amsterdam-Noord uit de hand loopt.

Anp/TPO

 

Foto: een gemiddeld ‘gezellig’ en ‘sfeervol’ dagje in Amsterdam.