Regio

Burgemeester Amsterdam gaat eindelijk echt ‘iets’ doen tegen straatterreur in Banne Buiksloot

30-09-2016 20:59

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) zegt eindelijk écht op te gaan treden tegen de hangjongerenterreur die Banne Buiksloot (Amsterdam-Noord, een ghetto) nu al maanden in een greep houdt (terwijl de gemeente NIETS deed). Voor de camera van AT5 verklaarde Van der Laan binnenkort met ‘gebieds- en samenscholingsverboden’ te zullen komen. Voor sommigen van de hangjongeren, bekenden van de politie, liggen er al ‘panklare dossiers’ klaar voor gebiedsverboden.

De groep hangjongeren die Banne-Buiksloot terroriseert bestaat naast voor de politie onbekende buurtjongeren ook uit enkele zware criminelen die voorkomen in de Amsterdamse Top 600 van criminele jongeren. Vanwege de bedreigingen en intimidaties door deze criminelen durven buurtbewoners geen aangifte te doen en willen buurtbewoners niet herkenbaar op beeld verschijnen of met de media praten.

Momenteel terroriseren de hangcriminelen bewoners, personeel en bezoekers van een verpleegtehuis voor bejaarden. De hangcriminelen hebben hun oude hangplek aan de Klipperstraat verlaten omdat de gemeente daar in extra camera;s heeft geplaatst.

Voor bewoners en bezoekers van het verpleeghuis is de dreiging van jongerenterreur zo ernstig dat ze niet meer ‘s avonds alleen de straat op durven. Ook durft men de auto niet meer te parkeren op de parkeerplaats voor het verpleegtehuis en zouden bezoekers de tip hebben gekregen om niet meer alleen van en naar de geparkeerde auto te lopen.