Regio

Burgers Maassluis zijn overlast Marokkaanse ‘jongeren’ zat, nemen recht in eigen hand

25-09-2016 11:54

Burgemeester Haan (PvdA) van Maassluis heeft zaterdagavond een noodbevel uitgevaardigd voor het Vrijheidspark en het Burgemeestersplantsoen in de Burgemeestersbuurt te Maassluis. Dit uit angst voor woedende burgers die het heft in eigen hand nemen omdat ze de straatterreur door voornamelijk Marokkaanse jongeren zat zijn en om verdere jongerenterreur tegen te gaan.

Dit noodbevel is een zwaar middel waarmee iedereen in het gebied die de bevelen en aanwijzingen van de politie niet opvolgt direct kan worden gearresteerd. Ook is iedereen die zonder toestemming in de genoemde buurten rondhangt automatisch verdacht. Het noodbevel is tot dinsdag van kracht.

Zaterdagavond brak in de Burgemeesterswijk bijna een microburgeroorlog uit toen allochtone jongeren ruzie kregen met een grote groep bewoners uit de Molenwijk. De Molenwijkers waren ‘uit solidariteit met de Burgemeestersbuurt’ naar de buurt gegaan waar de ‘jongeren’ de straat terroriseren. Door politie-ingrijpen kon verder geweld worden voorkomen.