Bangalijst met Vindicat-hertjes circuleert op internet

23-09-2016 10:23

Update: via GeenStijl een geanonimiseerde versie van de bangalijst (pdf).

Update: ook TPO heeft de pdf inmiddels. Op de foto’s zijn de studentes niet naakt te zien. Er staan geen adresgegevens bij. wel de naam van het studentenhuis en een mobiel nummer. Voorbeeldje onder dit artikel.

 

Op internet circuleert een bangalijst met daarop 23 eerstejaars studentes die lid zijn van het Groningse studentencorps Vindicat. Op de pdf met als titel De Oprechte Almanak 2016 – Het Ontzet – Chicks Afblijven staan foto’s, namen, studentenhuisnamen en 06-nummers van ‘een groot aantal hete herten’. Volgens de makers is het ‘een selectie van de 23 mooiste mokkels’ die middels sterren zijn voorzien van ‘een bindende rating’. Ook staat er de oproep ‘moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken’. Dit meldt het Groningse stadsweblog Sikkom.

Volgens Sikkom reageerden sommige van de genoemde studentes aan de telefoon huilend en vol afkeer. Anderen gooiden direct de hoorn op de haak. De meeste studentes durven hun telefoon uit angst niet meer te gebruiken.

Vindicat zelf zegt: “Wij nemen er nadrukkelijk afstand van. Het is niet normaal dat studentes met foto en telefoonnummer worden afgedrukt. De kans is groot dat het door leden van ons is gemaakt, maar dat weten we niet zeker.”

Ook zegt Vindicat de zaak te onderzoeken. Tegen de verantwoordelijken zullen “passende maatregelen” worden genomen.

 

Voorbeeld van één van de studentes:

bangalijstjevindicatscreen-shot-2016-09-23-at-10-34-02



screen-shot-2016-09-23-at-10-34-11

screen-shot-2016-09-23-at-10-34-18