Regio

‘Marokkaanse jongeren’ mishandelen voorzitter voetbalclub Zeist, voorzitter treedt per direct af

20-09-2016 11:48

De voorzitter van voetbalclub SV Zeist is afgetreden als preses van de ‘Zeister zondagderdeklasser’. Dit nadat hij afgelopen zondag zeer zwaar werd mishandeld na afloop van een potje voetbal met voetbalclub Saestum uit Zeist.

Het slachtoffer wilde ‘een ruzie sussen’ toen hij van een onbekende persoon een harde klap op zijn achterhoofd kreeg waardoor hij op de grond viel en op twee plaatsen zijn pols brak. Ook sleurde hij in zijn val een andere supporter mee die een gecompliceerde beenbreuk opliep en moet worden geopereerd. Volgens bronnen van het AD waren de reltrappers ‘Marokkaanse jongeren die na afloop amok kwamen maken’. De groep zou na afloop van de wedstrijd ‘hebben huisgehouden’ op sportpark Dijnselburg te Zeist.

“De jongeren daagden iedereen uit”, zo laat een anonieme getuige aan het AD weten. “Voorzitter Kees Jan van Kleef werd in elkaar geslagen en als vuil behandeld.”

Opvallend is dat de voorzitter geen aangifte heeft gedaan van het zware geweld. Ook de scheidsrechter heeft geen rapport opgemaakt van de ongeregeldheden en heeft bij de KNVB niets gemeld over het geweld. De scheidsrechter zegt niets gezien te hebben en was op het moment van de mishandeling in de kleedkamer. Maar de vechtpartijen lijken het gevolg van woede die ontstond nadat de scheidsrechter twee rode kaarten uitdeelde. De dreiging werd zo ernstig dat de scheidsrechter alleen ‘onder begeleiding‘ het veld kon verlaten.

Het geweld vond plaats aan de zijkant van het clubhuis en verplaatste zich naar de achterkant van het gebouw. Getuigen zeggen dat geen van de spelers, aanhangers of staf van de op die dag voetballende teams bij de vechtpartij betrokken zijn. Integendeel: spelers van SV Zeist hebben juist alles op alles moeten zetten om spelers van Saestum te ontzetten omdat ze werden belaagd door de groep ‘Marokkaanse jongeren’.

Weet u meer? TIP ONS!