Burgemeester Almere: Meerdere aanrandingen in wijk Parkwijk

14-09-2016 21:07

In de Almeerse wijk Parkwijk hebben zich tussen september vorig jaar en september 2016 drie aanrandingen voorgedaan. Dat zei burgemeester Franc Weerwind (D66) tijdens een ingelaste raadsvergadering woensdagavond. Ondanks berichtgeving van de lokale pers en vragen van TPO heeft Weerwind daar echter geen ruchtbaarheid aan willen geven omdat er geen sprake was van ‘maatschappelijke onrust’.

De lokale nieuwssite Almere Nieuws bracht afgelopen zondag een verhaal over de kwestie. Ook zou de wijkagent berichten van een buurt-Whatsapp hebben laten verwijderen. Dat is niet gebeurd, zegt Weerwind. Wel heeft ‘de diender’ een gesprek gehad met de beheerder van de whatsapp.

Voorts zei Weerwind dat het gebruikelijk is dat de politie niet communiceert over (zeden)zaken die nog in onderzoek zijn.

Eerder onrust in Almere na aanrandingen

Eind vorig jaar ontstond ook al onrust in Almere rondom aanrandingen. Een 18-jarige asielzoeker viel toen twee vrouwen lastig. Naderhand doken beschuldigingen op dat de politie in Almere de zaak onder de pet wilde houden. Ook zou de politie hebben ontmoedigd aangifte te doen.

De dader van die aanranding in de Herbergsteeg werd in april dit jaar veroordeeld tot een taakstraf.

Wordt derhalve vervolgd.

Lees ook

TPO – Politie Almere heeft een mediabeleid van niets