Onvrede over aanrandingen in Almere neemt toe: lokale PVV en VVD willen debat

12-09-2016 18:29

Dit weekeinde werd bekend dat er in de Almeerse wijk Parkwijk zich verschillende aanrandingen hebben voorgedaan. Een buurtbewoner beklaagde zich er over dat de politie weinig toeschietelijk blijkt bij het oplossen van de zaak. Zondag stelde de lokale VVD Raadsvragen.  Er heerst onvrede bij de liberalen: “In algemene zin maakt de VVD zich zorgen over de wijze waarop de politie recent communiceert en de indruk die ontstaat bij inwoners van Almere.”

Lokale PVV en VVD willen debat

Wat PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk betreft gaat dat niet snel genoeg. Hij bepleit een extra vergadering van de gemeenteraad komende donderdag: “De PVV fractie is van mening dat de aard en ernst van de vergrijpen en de vraagtekens rond het handelen van de politie maken dat schriftelijke beantwoording niet op zich kan laten wachten en onmiddellijk helderheid verschaft dient te worden.”

De VVD fractie heeft aangegeven geen bezwaar tegen het verzoek te hebben.

De lokale D66-fractie vindt het allemaal maar een wedstrijdje ver plassen

Politie blijft zwijgen

Ondertussen blijft de politie van Almere zwijgen over de affaire. Zondag werd TPO een reactie toegezegd, maandag werd de telefoon niet opgenomen en bleef het stil in de mail.

Eerder onrust in Almere na aanrandingen

Eind vorig jaar ontstond ook al onrust in Almere rondom aanrandingen. Een 18-jarige asielzoeker viel toen twee vrouwen lastig. Naderhand doken beschuldigingen op dat de politie in Almere de zaak onder de pet wilde houden. Ook zou de politie hebben ontmoedigd aangifte te doen.

De dader van die aanranding in de Herbergsteeg werd in april dit jaar veroordeeld tot een taakstraf.