Zorgen in wijk Almere over aanrandingen; politie zwijgt

11-09-2016 16:11

In de wijk Parkwijk in Almere hebben zich afgelopen maanden verschillende aanrandingen voorgedaan. De dader zou ‘een donkere jongen van een jaar of zestien zijn’. De politie lijkt geen ruchtbaarheid aan de kwestie te willen geven. Dat schrijft Almere Nieuws dit weekeinde.

De tipgever van Almere Nieuws, die onder andere lid is van Whatsapp-groepen in de buurt, zegt dat de wijkagent al meerdere berichtgevingen over de incidenten heeft laten verwijderen. “Het lijkt alsof ze het stil willen houden terwijl dit gewoon doorgaat. In mei en afgelopen maandag zijn er meisjes aangerand en we willen dat dit stopt.”

VVD Almere: ‘Zorgen over de wijze waarop de politie recent communiceert’

De VVD in Almere wil opheldering over de kwestie. VVD-fractievoorzitter Miranda Joziasse in Raadsvragen:

 

“De politie heeft hier kennelijk op geen enkele opvolging aangegeven. Sterker nog, er is zelfs geen contact meer opgenomen met de aangeefsters. Ook is de suggestie gewekt dat de wijkagent er niet van gediend zou zijn dat buurbewoners naar deze kwestie vragen. De strafbare feiten waar het om gaat, namelijk aanranding, zijn dermate ernstig dat het voor de VVD onbegrijpelijk is dat de politie daar op deze wijze mee omgaat. In algemene zin maakt de VVD zich zorgen over de wijze waarop de politie recent communiceert en de indruk die ontstaat bij inwoners van Almere. De politie dient primair zorg te dragen voor de veiligheid van de inwoners: die veiligheid dient altijd centraal te staan en burgers moeten kunnen vertrouwen op de politie.”

 

De politie kon zondag na een verzoek van TPO nog geen commentaar geven maar belooft op de kwestie terug te komen.

Eerder onrust in Almere na aanrandingen

Eind vorig jaar ontstond ook al onrust in Almere rondom aanrandingen. Een 18-jarige asielzoeker viel toen twee vrouwen lastig. Naderhand doken beschuldigingen op dat de politie in Almere de zaak onder de pet wilde houden. Ook zou de politie hebben ontmoedigd aangifte te doen.

De dader van de aanranding in de Herbergsteeg werd in april dit jaar veroordeeld tot een taakstraf.