Neo-nazi uit Hoorn maakt duidelijk aanslagen te willen plegen op asielzoekers

09-09-2016 16:23

Update: neo-nazi door politie opgepakt.

Een neo-nazi uit Hoorn die volgens Crimesite Michael L. heet dreigt met aanslagen op asielzoekers. Via zijn Twitteraccount ‘Waffen SS 88’ stuurde hij een foto van zichzelf terwijl hij een automatisch vuurwapen vasthoudt met daarbij de tekst: ‘De voorbereidingen zijn in volle gang gaat de goeie kant op gelukkig’.

Eerder verstuurde hij via zijn Twitteraccount tweets met Nazi-symbolen en NSB-symbolen en twitterde hij racistische en extremistische uitspraken.

Volgens Crimesite is Michael L. nu actief in de neo-nazistische beweging Blood and Honour. Eerder was hij actief voor de extreem-rechtse politieke partij CP’86. Deze partij werd in 1998 verboden als criminele organisatie.

Update: een oud-militair en air soft liefhebber laat over het ‘vuurwapen’ weten:

 

“Op het eerste gezicht lijkt dit mij een replica/nep wapen. Kan het niet heel goed zien op mobiel, maar er zijn een aantal zaken (waaronder het magazijn) die meer op de airsoftvariant lijken. Ziet er uit als een SIGG uit de 55x serie, durf niet met zekerheid te zeggen welke. Sommige uit deze serie zijn verkrijgbaar in Nederland maar niet volautomatisch, niet goedkoop en denk ook niet met klapkolf. “

 

michael-deigtweet