Regio

Poging tot moord in Veenendaal: bezopen man rijdt in op terras en personeel café

05-09-2016 12:28

Een automobilist is zondagavond moedwillig ingereden op het terras van een café in Veenendaal. De man en twee anderen waren dronken en schopten stennis in Robert’s Pub (inkijkje). Vervolgens probeerde een van hen een personeelslid aan te rijden. Daarbij werden plantenbakken en stoelen omver geregen.

De dronken mannen kregen al geen drank meer, zegt de kroegbaas tegen RTV Utrecht. Toen ze moesten betalen, ging het mis. De man stapte met pinautomaat in de hand in de auto en gaf gas. Vervolgens stapten ze uit en smeten ze met stoelen en tafels, en sloegen ze met barkrukken.

Eerder op de avond probeerden ze ook al de barvrouw te versieren waardoor ze hun telefoonnummer achterlieten, wat voor de politie wel zo handig was. De daders konden snel worden opgepakt.

Ongetwijfeld zijn ze alweer op vrije voeten. Mits hun zaak niet wordt geseponeerd, zullen ze zeker een taakstrafje krijgen.

“Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Het personeel is een beetje aangeslagen en dat begrijp ik ook wel. Je verwacht geen auto op je af en zeker niet op je terras”, zegt de kroegbaas.

Anp