Regio

Man steekt voor de lol willekeurige mensen neer op Haarlemmerdijk, Amsterdam

30-08-2016 09:53

In de nacht van maandag op dinsdag zijn drie mensen gewond geraakt toen ze door een onbekende volkomen uit het niets werden neergestoken. Dat gebeurde voor een bioscoop op de Haarlemmerdijk in Amsterdam, meldt AT5. Het is onbekend hoe de gewonden er aan toe zijn.

De 26-jarige dader kon door de politie worden opgepakt.

Volgens de politie waren de slachtoffers volstrekt willekeurig en is er geen enkele aanleiding voor de steekpartij.

Het is de zoveelste steekpartij in Amsterdam waarbij willekeurige mensen het slachtoffer worden. Vorig jaar werd de 96-jarige Oma Toni in De Pijp voor de lol doodgestoken. Ook zij was een willekeurig slachtoffer.

Op de sjieke Keizersgracht werd eerder dit jaar een willekeurige voorbijganger neergestoken door een ‘verwarde man’ die in een psychose verkeerde. Het slachtoffer overleefde het ternauwernood.

Verder werden vorig jaar twee mensen neergestoken in Zuid, ook gewoon zomaar willekeurig voor de lol, en werd er op de Dam een willekeurige man in zijn gezicht gestoken.

Een psychopaat stak in 2014 voor de lol in het centrum van Amsterdam twee mensen neer. Later deed hij dat nog eens op de Prins Hendrikkade.

Nog verder in het verleden werd een bezoeker van het Vondelpark neergestoken, gewoon helemaal zomaar, door een tot nu toe nog onbekende dader. Die dader heeft zich later mogelijk laten behandelen in het ziekenhuis maar vanwege het beroepsgeheim is het voor de politie onmogelijk daar verder onderzoek naar te doen.