Regio

‘Verwarde man’ met slagersmes in Spijkenisse schreeuwde ‘Allahu Akbar’

11-08-2016 10:20

De ‘verwarde man’ die dinsdag in Spijkenisse schreeuwend met een slagersmes rondliep en uiteindelijk door de politie in zijn been werd geschoten zou ‘Allahu Akbar’ hebben geschreeuwd. Dat melden uitsluitend en alleen RTV Rijnmond en de Britse Daily Mail. Alle overige media en de politie zelf maken daar geen melding van.

Het ANP berichtte over een ‘verwarde man’ die ‘luid schreeuwde’, net als alle overige media die dit bericht oppikten. Maar RTV Rijnmond sprak ook getuigen die hoorden hoe de man ‘Allahu Akbar’ schreeuwde.

Het in het nieuws vermelden van deze islamitische kreet bij ‘verwarde mannen’ die met een groot mes staan te zwaaien is relevant omdat veel islamitische terreuraanslagen ook vooraf worden gegaan met deze kreet. Zo schreeuwde de islamitische ISIS-terrorist die afgelopen weekend in Charleroi twee agenten met een kapmes probeerde af te slachten ook ‘Allahu Akbar’ voordat hij toesloeg.

Een ‘verwarde man’ met een mes die ‘Allahu Akbar’ schreeuwt is kortom van een andere categorie dan een ‘verwarde man’ met een mes.