Regio

Bonusquote: zo erg haten Tilburgse ambtenaren burgers (die wel hun salaris betalen)

30-07-2016 12:57

 

“De klachten stromen weer binnen. Kun jij voor mij een paar mooie regels dichten om deze zeikers de mond te snoeren.”

 

Aldus een ambtenaar van de gemeente Tilburg over terecht klagende burgers (u weet wel, burgers, mensen die veel belasting betalen opdat ambtenaren de hele dag over ze heen kunnen schijten).

Deze ambtenaar is verantwoordelijk voor de stank in sommige Tilburgse wijken omdat Tilburgse ambtenaren écht geen zin hebben om in de zomer de afvalcontainers vaker dan eens in de twee weken te legen (stel je voor: werken in de zomerperiode! Sowieso, werken!). Dat uitgerekend in de zomer de afvalcontainers extra stinken vanwege de totaalrot des doods, daar mogen die domme kutburgers dan vervolgens niet over ‘zeiken’.

Trouwens, kutburgers ‘snoer je de mond’ door nog even wat extra ambtenarentaal op papier te zetten. Stinkt rottend afval inderdaad minder als je in ambtenarentaal uitlegt waarom je in de zomer minder vaak rottend afval ophaalt? Nee. Maar zoals u waarschijnlijk al weet, gaat het bestuurders niet om wat burgers echt willen, het gaat er om dat ze er niet persoonlijk verantwoordelijk voor kunnen worden gehouden en zich er van af kunnen maken met ‘het uitleggen van beleid’.

Dat burgers vervolgens een hele zomer lang in de stank zitten, tsja, dan hadden die ‘zeikers’ zelf maar zo’n mooi ambtenarenbaantje moeten nemen.

Plebs dat het is. Stemvolk. Tokkies zijn het, allemaal! Zeikers! Met hun dampende kliko’s vol rottend vlees en maden! Snel, snoer ze de mond!

 

Screen Shot 2016-07-30 at 12.44.35