Tsunami van geweld overspoelt Groningse amokstraat

25-07-2016 11:57

De Groningse woningcorporatie Nijestee maakt zich ‘grote zorgen’ over de tsunami van geweld die de laatste tijd de Kamperfoeliestraat in de Oosterparkbuurt overspoelt. Dit blijkt uit een brief die is verzonden aan de bewoners in de amokstraat die in handen is van RTV Noord.

In een half jaar tijd vonden zeker drie geweldsincidenten plaats in de straat. Twee weken geleden raakte een bewoner gewond na een massale vechtpartij. Twee straatbewoners werden opgepakt. Er was sprake van ‘alcoholmisbruik, vernielingen en mishandelingen’.

Ook de politie en gemeente maken zich zorgen over de situatie in de Kamperfoeliestraat, aldus de woningcorporatie. Er wordt echter pas ‘na de zomervakantie’ begonnen met een plan van aanpak. Waarschijnlijk omdat alle ambtenaren nu met reces zijn en je zorgen maken over geweld allemaal leuk en aardig is, maar je moet er niet aan moet denken buiten je contracturen te werken. Voor negenen, na vijven, in het weekend en tijdens vakanties wordt Nederland sowieso niet bestuurd zoals iedereen inmiddels zal weten.

Wat er in dit plan van aanpak moet komen te staan is nog onduidelijk. De woningcorporatie denkt onder andere aan spijkerharde aanpak als ‘huis-aan-huis-bezoeken’.

Er is nog geen reactie van de gemeente maar het kan bijna niet anders dan dat die aan ‘meer cameratoezicht’ denkt, aangezien dat de standaard reactie van elke gemeente is op zo’n beetje alle problemen.