Regio

TWITTERFITTIE ALMERE! CU en GL beschuldigen PVV van ‘puur racisme’

23-07-2016 16:03

Waar zouden we zijn zonder Twitter? Dankzij dit fijne open riool medium ontvouwt zich dagelijks voor ons een fijne soap van hele en halve garen die elkaar in de haren vliegen. De levens van hele en halve garen an sich zijn uiteraard totaal niet interessant, tenzij het politici zijn, of nog beter, regiopolitici! Toch een beetje de operettespelers van de operawereld, de amateurs in het dilettantengilde, de ondervoeden in het rijk der machtshongeraars.

Heute, in deze aflevering van de real live twittersoap: Almere.

Daar heeft PVV-raadslid Toon van Dijk het onlangs gewaagd zomaar even iets te retweeten wat helemaal niet mag van de Almeerse ChristenUnie en GroenLinks. De retweet in kwestie, een soort venijnige Duits-nationalistische collage van het blanke Duitsland vroeger en het gepigmenteerde Duitsland nu, is ‘puur racisme!’ en ‘schokkend!’ volgens Marcel Benard, fractie-assistent bij de Almeerse ChristenUnie. Waar Almeers GroenLinks-raadslid Jessica Kips (teven biologiedocent) het mee eens is.

De vraag is nu natuurlijk (cliffhangertje): gaat ook dit escaleren zoals alles op Twitter snel escaleert? En komt er dan later weer zo’n standaard persbericht waarin ‘afstand wordt gedaan van uitspraken’ inclusief mensen die zich ‘niet herkennen in de beelden die zijn geschetst’ omdat het ‘allemaal uit de context is gehaald’?

En zit er eventueel ook nog een kleine aangifte tegen racisme in (doen, Marcel Benard, doen!)? Aangifte tegen degene die ‘racist’ twittert schijnt trouwens ook te werken (gratis tipje voor Toon van Dijk).

Waar blijft de SP om olie op het vuur te gooien? Het moet zelfs de SP in Almere toch lukken om er uiteindelijk een of andere woeste ‘kampbeul’-tweet of kwetsende tweet van Paul Ulenbelt-achtige proporties bij iemand uit te trollen?

Spannend, spannend, spannend dus! We zullen het gaan zien in de volgende aflevering van deze Twitter-reality-soap. Stay tuned!

 

De tweets in kwestie, vereeuwigd voor het nageslacht:

 

Screen Shot 2016-07-23 at 15.34.54
Screen Shot 2016-07-23 at 15.35.34
Screen Shot 2016-07-23 at 15.37.11