Getinte jongeman scheldt bejaarde (70) uit en geeft duw, bejaarde breekt bekken

22-07-2016 11:54

Een 70-jarige bejaarde man is woensdag in het Zeeuwse Zoutelande zo hard geduwd dat hij viel en zijn bekken brak. Het slachtoffer werd geduwd door de getinte passagier van een scooter die reed op een plek waar scooters niet mogen rijden, zo meldt Omroep Zeeland.

Omdat de scooter reed op een plek waar scooters niet mogen rijden besloot de 70-jarige daar als oplettend burger iets van te zeggen tegen de scooterrijdster. Dat mag natuurlijk helemaal niet van getinte jongemannen die achterop scooters zitten.

Zoals gebruikelijk bij getinte jongemannen op scooters* werd de getinte jongeman meteen volkomen agressief en schold hij de bejaarde de huid vol. Daarna duwde hij de bejaarde omver en liet de bejaarde met zijn gebroken bekken creperen op straat terwijl hij en de scooterrijdster er weer vandoor gingen.

De getinte bejaardenduwer was gekleed in driekwart broek en een licht shirt. Verder heeft de getinte bejaardenduwer kort haar. Van de scooterrijdster ontbreekt ieder signalement.

 

Moraal van dit verhaal: wetten en regels, die voor u wél gelden, gelden niet voor bepaalde scooterrijders. Die scooterrijders aanspreken op hun criminele gedrag betekent vrijwel altijd spelen met je leven en blij zijn dat je er alleen met een gebroken bekken vanaf komt en niet meerdere malen tegen je hoofd wordt getrapt, want bepaalde scooterrijders dulden nou eenmaal geen tegenspraak. Zij zijn het middelpunt van het universum. U bent meestal iets met ‘kanker’ die zijn ‘moeder moet gaan neuken’.

Moraal van de moraal: bepaalde scooterrijders zijn in feite (al lang) de baas op straat, bepalen hun eigen regels en kunnen doen wat ze willen. Er is niets wat u daar tegen kunt doen want de politie, die de baas op straat zou moeten zijn, is er toch niet (al helemaal niet in Zeeland). De plaatselijke politiek kan er ook niets tegen doen omdat plaatselijke politiek nooit verder komt dan ‘de dialoog aangaan’. Al jaren.

Tip naar aanleiding van deze moralen: negeer bepaalde scooterrijders het beste. Doe alsof u niets ziet of hoort en bemoei u, in godsnaam, nooit met wat zij doen. Spreek uw medeburgers absoluut nooit aan op hun wangedrag, als uw bekken u lief is. U kunt dan wel vinden dat u een burgerplicht heeft maar volgens de wetten van de jungle trekt u altijd aan het verkeerde eind. U bent een keurig burger met geloof in tolerantie, verantwoording, gesprekken, de rechtstaat en geweldloosheid, zij overduidelijk niet. U verliest dus. Altijd.

Welkom in de Nederlandse openbare ruimte.

 

* = Dit was etnisch profileren. Voor klachten hierover kunt u online terecht bij een app van D66 Amsterdam.