Amsterdamse Ouderenpartij wil ex-Feyenoorder De Wolf niet als ouderenambassadeur

12-07-2016 15:43

Voormalig profvoetballer John de Wolf is 53 en door minister van sociale zaken en werkgelegenheid Lodewijk Asscher benoemd als ouderenambassadeur. Hij is daarmee “het nieuwe wapen in de strijd tegen werkloosheid onder vijftigplussers”, zoals het FD het in april van dit jaar nog formuleerde. Dat blijkt nu tegen het zere been van de Partij van de Ouderen in Amsterdam. Dat De Wolf in het verleden uitkwam voor Feyenoord kan die lokale partij niet bekoren, zo blijkt uit een motie die over het ambassadeurschap is ingediend.

Liever geen oud-Feyenoordspeler

Gemeenteraadslid Wil van Soest stelt ondermeer dat “wij Amsterdammers ons liever niet een oud-verdediger van Feyenoord laten vertegenwoordigen”. Zij verzoekt de raad middels haar motie om voor Amsterdam een eigen ouderenambassadeur aan te stellen.

In het pre-advies van het College over de motie volgt al een sneer naar indiener Van Soest, “Het college betreurt dat de indiener zich niet wil laten vertegenwoordigen door een voormalig meervoudig international en brengt graag in herinnering dat de grootste voetballer die Amsterdam ooit heeft voortgebracht [Johan Cruyff, red.] ook bij voorgenoemde club gespeeld heeft”.

john de wolf ANP-1000_903883

(De Wolf in actie tijdens Feyenoord-Ajax in seizoen 1991/1992, het werd 2-0)