Politie wijst op Facebook ongeduldige filerijders bij dodelijk ongeval terecht

04-07-2016 12:43

De politie van Woerden heeft afgelopen zaterdag de familie van een 63-jarige man slecht nieuws moeten brengen: de man kwam bij een auto-ongeluk op de A12 om het leven. Op Facebook gaat de politie nu in op de reacties van de filerijders, afgelopen zaterdag. Die negeerden de rode kruisen bij de wegafzetting en gingen volgens de politie fel de discussie aan met de politieagenten ter plaatse. De politie had onderwijl wel andere dingen aan het hoofd, en wijkagent Thijs ter Avest laat nu via Facebook weten “Bent u het niet eens met deze prioriteiten dan nodig ik u uit om contact met ons op te nemen”.

Bericht via Facebook

Een motoragent die naar het ongeluk onderweg was werd aangereden en raakte daarbij gewond, zo weet RTV Utrecht. Het bericht heeft inmiddels honderden reacties, en levert ook suggesties van burgers op.

“Kunnen jullie niet de camerabeelden van Rijkswaterstaat opvragen en met terugwerkende kracht bekeuren?”, zo wil iemand weten. Maar de politie geeft aan dat dat vanwege privacy en juridische redenen niet mag. “Nee, alweer die stomme privacy”, reageert een ander daarop.