Regio

OPHEF! in Tweede Kamer over mogelijke komst salafistenschool Rotterdam

01-07-2016 15:26

De Tweede Kamer wil opheldering over de mogelijke opening van een ‘islamitisch lesinstituut’ door een salafistische organisatie in Rotterdam. De voorzitter van de streng islamitische stichting Al Waqf in Eindhoven heeft het oude roc-gebouw onlangs aangekocht om het instituut hier te vestigen, meldt NRC Handelsblad vrijdag.

“Het kabinet en de gemeente Rotterdam moeten alles in het werk stellen om de salafistenschool in Rotterdam tegen te houden. Het salafisme maakt de geesten van onze jongeren rijp om zich bij ISIS aan te sluiten”, stelt Ahmed Marcouch van de PvdA.
Malik Azmani van de VVD noemt het “bizar dat dit mogelijk is” op Twitter.

De ChristenUnie spreekt van een zorgelijke ontwikkeling. “We moeten echt weten wie dit initiatief financiert en met welk oogmerk”, aldus Gert-Jan Segers.

Ook de PVV en de Groep Bontes/Van Klaveren zijn tegen de komst van de school en hebben inmiddels vragen aan het kabinet gesteld.

Een gemeentewoordvoerder zegt dat Rotterdam ervan op de hoogte is dat de stichting het pand heeft gekocht. De gemeente wil nu beter in beeld krijgen wat de plannen van de stichting zijn. Rotterdam gaat zo snel mogelijk met de stichting hierover in gesprek, aldus de woordvoerder.

 

Anp