Opinie

Jarenlange extreme terreur door ‘jongeren’ in Hilversum, politie en gemeente doen niets

01-07-2016 15:07

Al jaren(!) wordt Hilversum-Oost geteisterd door groepen terroristische jongeren. De terreur in Hilversum-Oost is zo erg dat sommige panden uit noodzaak tralies voor hun raam hebben moeten laten plaatsen, iets wat je normaal vooral ziet in de slechtere wijken van Los Angeles of Rio de Janeiro.

Maar gemeente (burgemeester: Pieter Broertjes, PvdA) en politie doe al jaren helemaal niets, hoe hard de bewoners ook smeken en laten weten dat de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt hard achteruit holt.

Woensdagavond werd in Hilversum-Oost een nieuw dieptepunt bereikt toen letterlijk ‘tientallen’ jongeren (‘met petjes en capuchons’) een bedrijfspand bestormden(!) in een kennelijke poging tot inbraak. Zes weken geleden lukte het de ‘jongeren’ nog om in te breken in hetzelfde pand, toen werden twee computers gestolen.

Autobranden, vernielingen, inbraken, intimidatie

Het bestormen van bedrijfspanden in Hilversum-Oost mag dan nieuw zijn, inbraken uiteraard niet, andere vormen van terreur door ‘jongeren’ (voor Trouw-lezers: ‘Boefjes’) zijn al lang schering en inslag: autobranden, vernielingen en vandalisme, inbraken, intimidatie, geluidsoverlast, noem het maar op. En als altijd is de politie in geen velden of wegen te bekennen als de nood aan de man is.

Volgens Anca Beije, eigenaresse van het bestormde pand, is er momenteel sprake van een regelrechte terreurgolf. Ook de politie zegt tegen RTV NH dat het er de afgelopen tijd niet best aan toe gaat: maarliefst 40 meldingen van overlast ontving de politie in de maand juni uit deze wijk. Die overlast varieerde van brandstichting tot inbraak en geluidsoverlast, maar het zijn alleen meldingen. Gezien de ervaring met de politie (‘het kan wel meer dan een half uur duren voor ze er zijn’) zullen de meeste bewoners überhaupt geen melding meer maken van ‘overlast’ door ‘jongeren’.

Samenscholingsverboden en cameratoezicht

Zowel politie als gemeente vinden zelf uiteraard dat ze er bovenop zitten. Er zijn zelfs ‘samenscholingsverboden’ en er is, u had hem al zien aankomen, ‘cameratoezicht’, de grote prijswinnende panacee tegen ‘overlast’ van vrijwel elke Nederlandse gemeenteraad. Maar, u had dat ook al zien aankomen, het helpt allemaal geen fuck.

Je zou haast zeggen, maar nu gaan wij erg buiten ons boekje hoor, alsof het die ‘jongeren’ helemaal niets kan schelen dat ze worden gefilmd omdat ze toch al weten dat de strafkans uitermate klein is en als er al wordt gestraft het toch weer een taakstrafje en stevig gesprek met de ouders wordt, zo gek!

Ghetto

Burgemeester Broertjes (PvdA) heeft het ghetto in kwestie inmiddels bezocht. De bewoners mogen nu weer machteloos met hun rug tegen de muur toekijken hoe hun leven wordt verziekt dankzij zwakke politici zonder daadkracht, waarvan sommigen (toevallig, óók PvdA!) zelfs weigeren een samenscholingsverbod in te voeren omdat ‘anders het stempel ghetto op de wijk komt’.

Nee, dat moet je niet willen met z’n allen, een ghetto zomaar ‘ghetto’ noemen. Dan kun je maar beter de straat uit handen geven aan jonge terroristen.

Die paar kutburgers, dat plebs, moeten gewoon niet zo zeiken tegen de elite, met hun populistische gezeur over veiligheid. Ze kunnen toch gewoon in dezelfde mooie dure veilige en rustige wijk gaan wonen als de burgemeester en de gemeentelijke topambtenaren? Nou dan!

 

Lees ook: Jarenlange extreme terreur door ‘jongeren’ in Amsterdam-Noord, politie en gemeente doen niets.

Lees ook: Jarenlange extreme terreur door ‘jongeren’ in Almere, politie en gemeente doen niets.

Lees ook: Jarenlange extreme terreur door ‘jongeren’ in Veghel, politie en gemeente doen niets.