Autobrandwatch: tsunami van weekendautobranden

26-06-2016 11:01

Ja hoor, het was weer weekend. Dus nóg meer autobranden, al dan niet als gevolg van dronken stappers met, geheel toevallig, een aansteker en aanmaakblokjes op zak. Het is maar goed dat we geen autobrandenteller hebben, anders zou die inmiddels op heel veel staan.

De gezellige en sfeervolle oogst van zaterdagnacht:

Nijmegen

In Nijmegen gingen in de nacht van zaterdag op zondag én een mercedes én een BMW in vlammen op. Een derde auto raakte als innocent bystander beschadigd. Geen slachtoffers, wel enorm veel schade.

Velp

Velp, het ligt niet ver van Arnhem sowieso al een serie-autopyromaan werkzaam is, dus wie weet is dit een weekenduitstapje voor de fikkiestoker. Hoe dan ook, in Velp brak op zondagochtend rond 03:00 uur brand uit in een rode auto. Altijd weer moeten ze rode auto’s hebben! Maargoed, het was een Seat, dat dan weer wel.

Net als in Nijmegen staat brandstichting niet vast maar zijn er zo van die duistere vermoedens.

Almere

Nog maar nauwelijks bekomen van de terreur door busstenigende jongeren krijgen de gezellige dapper tegen de randstad weerstand biedende inwoners van Almere nu een autobrand voor de kiezen. In de pittoreske Dichterhof gingen er maarliefst twee auto’s aan. RIP.

Elsloo

Nee, dan Limburg. In het idyllische plaatsje Elsloo vloog een geparkeerde auto zomaar ineens spontaan in brand. Volgens de eigenaar is de brand aangestoken. Volgens ons ook, al houden we natuurlijk graag een slagje om de arm want er zijn, zeker in Limburg, natuurlijk ook veel kaboutertjes en onzichtbare multidimensionale wezens die per ongeluk autobranden kunnen veroorzaken. Ofzo.

Eindhoven

Lichtstad Eindhoven (en omgeving) moest in de nacht van zaterdag op zondag twee wagens offeren aan de God van Vuur. Eentje in Riethoven, eentje in Eindhoven.

Hoorn

Hoorn, de kop van Noord-Holland, en dan ook nog eens op de Plutoweg, ja dan vraag je gewoon om autobranden. En dan zul je zien dat als er één affikt, twee anderen ook zwaar beschadigd raken. Such a shame!

Den Helder

Den Helder, de kop van Noord-Holland, en dan ook nog eens aan de Andromeda, ja dan vraag je gewoon…etc. etc. Schade is hier gelukkig maar één (1) wagen maar aangezien die wagen voor een huis stond geparkeerd had het allemaal enorm slecht kunnen aflopen.

Leeuwarden

Binnen gekomen via de telex brand nummer 1.

Heerde

Binnen gekomen via de telex brand nummer 2.

(GMTA.)