Autobrandenwatch: wéér auto’s afgefikt in Tiel

24-06-2016 11:05

Brexit of geen Brexit, het aansteken en wegfikken van auto’s gaat gewoon vrolijk verder, kennelijk zonder dat politie en gemeente de autopyromanen ook maar een strobreed in de weg kunnen leggen. Het overzicht van heute:

Tiel

In Tiel is het affikken van auto’s in inmiddels net zo’n populaire sport geworden als dat het al lang is in Amsterdam-Noord, Ede en Arnhem. Maarliefst twee heilige koeien vielen in de nacht van donderdag op vrijdag in Tiel ten prooi aan de vlammen. De politie noemt de oorzaak ‘onbekend’ maar aangezien deze branden er twee zijn in een reeks van velen zal het wel geen ongelukje zijn.

Veghel

In het Brabantse Veghel, geheel toevallig een dorpje dat al jaren slachtoffer is van terreur door ‘jongeren’, ging ook een auto in vlammen op. Een bestelbusje dat geparkeerd stond bij een tuincentrum ging in de hens. Het tuincentrum liep daardoor ernstige schade op, net als het busje. De oorzaak is onbekend maar mocht duidelijk worden dat terreur-‘jongeren’ verantwoordelijk zijn dan zal de Veghelse burgemeester Adema vanuit haar nieuwe functie als baas van Lelystad terugwerkend met grote kracht optreden tegen deze ‘jongeren’, heel veel cameratoezicht toezeggen en ‘stevige gesprekken’ voeren met zowel de ‘jongeren’ als hun ouders.

Gratis TPO-tip aan de gemeentebestuurders om autobranden te voorkomen: verwijder gewoon alle in de openbare ruimte geparkeerde auto’s, zoals de gemeente Almere het ingooien van busruiten denkt te kunnen voorkomen door grind langs busroutes te verwijderden. Probleem opgelost!