Regio

Wéér Connexxion-bus Almere met stenen bekogeld, wéér door ‘jongeren’

23-06-2016 09:40

Woensdagavond is opnieuw een bus van Connexxion in Almere met stenen bekogeld waardoor een ruit sneuvelde. Ditmaal was het een streekbus van lijn 160 die door de Stedenwijk reed. Ondanks de forse schade vielen er geen gewonden, meldt Omroep Flevoland.

De chauffeur zag een ‘groepje kinderen wegrennen’ (geen signalement) maar een getuige zou een signalement hebben kunnen doorgeven aan de politie. Dat signalement is, wederom, niet bekend gemaakt dus het zullen wel weer ‘boefjes’ zijn.

Uiteraard is er niemand opgepakt.

De gemeente en burgemeester Weerwind (D66) zeggen er alles aan te doen om het stenigen van bussen tegen te gaan. Zo zijn er keiharde ‘maatregelen’ genomen als ‘het verwijderen van grind uit plantenbakken langs busroutes’, de belofte van ‘meer politiesurveillance’ ook al is er een chronisch tekort aan politie en zijn er ‘stevige gesprekken’ gevoerd met de ‘jongeren’ (voor Trouw-lezers: ‘boefjes’) en hun ouders.

Maar ondanks het feit dat alle ‘jongeren’ in Almere inmiddels sidderen en beven voor deze onvoorstelbaar snoeiharde maar daadkrachtige maatregelen blijft het toch nog stenen regelen in Almere. Heel gek.

 

Lees ook: Nu ook ruiten gestenigd in Almere.

Lees ook: Ondertussen, in de hel die Connexxion-bus Almere heet.

Lees ook: Almere Faunabuurt: ‘Even een Israëlische vlag ophangen kan dus ook al niet meer’.

Lees ook: Stenen gooien in Almere: busruiten zetten aan tot discriminatie.

Lees ook: Politie en gemeente weten nog helemaal niets over stenengooiers Almere.

Lees ook: Iedereen in Kruidenwijk Almere doodsbang voor terreur Marokkaanse jongeren.

Lees ook: Burgers Almere durven niets te zeggen uit angst voor repressailes.