Dochter geslaagd, gezin Dordrecht hangt Koerdische KCK-vlag uit, 30 boze Turken gooien ruit in

23-06-2016 18:25

In Almere heb je een probleem als je een Israëlische vlag ophangt maar in Dordrecht kun je problemen verwachten als je een Koerdische vlag ophangt, zo merkte een Koerdische familie. Die hingen naast de Nederlandse vlag ook een Koerdische KCK- (KCK is koepel van Koerdische organisaties waaronder ook de PKK) vlag buiten aan hun huis om te vieren dat de dochter des huizes was geslaagd. En dat mocht dus niet van zeker dertig (!) boze Turkse jongemannen zo weet RTV Rijnmond.

De Turkse-streepjes-Nederlanders kwamen met auto’s de straat in rijden en waren bewapend met ‘Turkse vlaggen en stokken’. Al scheldend en schreeuwend eiste de Ottomaanse jongemannen dat de vlag zou worden verwijderd, iets wat de Koerdische vlaggenwapperaar in kwestie, terecht, weigerde.

De Turkse ‘jongeren’ lieten toen weten dat ze het huis wel even in brand zouden steken. Altijd een lekker gevoel als je gaat slapen. Later die nacht werd ook nog een steen door de ruit gegooid.

Deëscalatievirus

Hulp vragen bij de politie lag dan weer iets lastiger voor deze belaagde burgers is kwestie: besmet als de Nederlandse politie is met het Grote Gevaarlijke Feminiserings Deëscalatievirus werd de bange burger doodleuk geadviseerd ‘de vlag te verwijderen’. Want ja, hoe sneller en makkelijker je buigt voor intimidatie, hoe makkelijker de tot op het bot wegbezuinigde politie het heeft. En het scheelt het OM ook weer seponeren of bij verstek veroordelen tot een taakstrafje.

Zeg nou zelf: hoeveel is vrijheid om te mogen vlaggen met welke vlag dan op je eigen huis ook eigenlijk waard? Nog even en mensen willen ook nog zomaar gaan zeggen en denken wat ze willen. Het idee! Alsof de politie het nog niet druk genoeg heeft met aangiftes van discriminatie opnemen!

Inmiddels hebben de Koerdische bewoners veel steun aan de Koerdische gemeenschap in Dordrecht. Een bloedige veldslag is, gezien de pappen-nathouden-bukken-beetje-doorbijten-als-het-gaat-schrijnen houding van de politie een serieuze mogelijkheid.

Maargoed, tegen die tijd heeft de gemeente vast al wel aangekondigd ‘een stevig gesprek te voeren met de daders’, zal er ‘extra worden gepatrouilleerd’ met politie die toch niet beschikbaar is en is er zekersteweten al lang sprake van ‘cameratoezicht’.