Regio

Boze burgers roepen op tot fatsoenlijk protest tegen azc ‘s-Gravenpolder (Zeeland)

21-06-2016 16:53

Boze Zeeuwen zijn van plan om dinsdagavond ten minste ophef te veroorzaken in het dorpshuis (die heb je daar nog) van ‘s-Heer Abtskerke (‘s-Gravenpolder, gemeente Borssele, Zeeland). Dit omdat de gemeente Borssele akkoord is gegaan met de plaatsing van een azc in de Zeeuwsche uitgestrekte landerijen aldaar (zie foto), zonder eerst de dorpsraad (die heb je daar nog) en de dorpsbewoners (alle 350) van s-Heer Abtskerke te raadplegen, laat staan informeren.

In het dorpshuis zal de burgemeester van Borssele dinsdagavond met enkele bewoners spreken over de komst van het azc. Maar deze bijeenkomt is besloten. De burgers en dorpsraad hebben inmiddels het idee dat de gemeente alles behalve democratisch en transparant is.

Dus zijn de burgers boos en willen ze dat laten weten ook. Middels gedrukte pamfletten op papier (zo werkt dat daar nog) worden de burgers opgeroepen en masse naar het dorpshuis te trekken om aldaar hun ongenoegen te laten blijken, te worstelen en boven te komen.

Hun riek en hooivork danwel fakkels kunnen ze thuislaten want het is de bedoeling dat het een ‘fatsoenlijke’ protestbijeenkomst wordt waar iedereen zich aan de ‘regels’ houdt (die heb je daar nog, regels).

Hieronder een fatsoenlijk maar illustratief filmpje van Omroep Zeeland waarin met duidelijke beelden wordt uitgelegd wat er aan de hand is, speciaal voor analfabeten waarschijnlijk:

 

 
Lees ook: ‘s-Heer Abtskerke: azc voor 500 asielzoekers in gehucht met 350 bewoners