Relatief rustig ‘gezellig’ stap- en geweldsweekeinde

19-06-2016 12:16

De afgelopen vrijdag en zaterdag, traditionele stapavonden in de regio (ook wel bekend als De Hel), zijn relatief rustig verlopen. Een rondje regionale omroepen levert maar weinig zinloos geweld en noodzakelijk politieoptreden. Een overzicht:

Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn werd een 21-jarige man neergestoken na een ruzie. Een 30-jarige verdachte is later aangehouden.

Middelburg

Omdat een 25-jarige Middelburger door de portier van een gezellige horecagelegenheid de toegang werd geweigerd ging de 25-jarige Middelburger, zoals gebruikelijk is, over tot het bedreigen en mishandelen van de portier in kwestie. Toen de politie de 25-jarige Middelburger wilde aanhouden bemoeide een groep omstanders zich zo erg met het werk van de politie dat de wapenstok moest worden gebruikt. Dreigen met het gebruik van pepperspray hield de gezellige en sfeervolle stappers uiteindelijk op gepaste afstand.

Aarle Rixtel

Op een fietspad in Aarle Rixtel is in de nacht van zaterdag op zondag een complete boom omgezaagd en vervolgens dwars over een fietspad gelegd. Deze ‘ludieke grap’ had evengoed het leven van bromfietsers of fietsers kunnen kosten. De wijkagent noemt het een ‘ziekelijke en asociale actie’. De daders zijn niet gevonden, de boom is inmiddels verwijderd.

Boekel

In Boekel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige vrouw zomaar en uit het niets door een man van haar fiets geduwd en gemept. De vrouw vocht echter hevig terug waardoor de man lafjes het hazenpad koos en er in zijn auto vandoor ging. De politie kon de man even later oppakken. Het gaat om een 45-jarige man zonder enig signalement.

Drachten

In Drachten (Friesland) is zondagochtend heel vroeg een jongeman volledig in elkaar geslagen. Een traumahelikopter was noodzakelijk, het slachtoffer is uiteindelijk in stabiele conditie naar het ziekenhuis afgevoerd. Verdachten zijn er niet, een motief ook niet, zelfs is niet duidelijk of het om een groep daders of een eenling gaat.

Dokkum

Dokkum, ook in Friesland. Daar werd vrijdag een totaalagressieve idioot van slecht 23 jaar oud opgepakt voor het spoor van verwoesting dat hij had achtergelaten in het pittoreske Dokkum. Uiteraard verzette de man zich hevig bij zijn aanhouding. Hij zal zijn taakstraf nu zeker niet ontlopen.

Amstelveen

Zaterdagavond werd in Amstelveen een Tilburger van slecht 20 jaren oud, samen met nog drie Brabanders die nog maar net de meerderjarige leeftijd hebben bereikt, door de politie aangehouden op verdenking van afpersing. De Tilburger vond het zelf niet kunnen dat hij zomaar werd aangehouden en ging op traditionele wijze volkomen door het lint. Eenmaal op de achterbank van de politieauto probeerde hij de agenten te trappen en trapte een ruit uit de auto. Uiteindelijk kon het agressieve bolletje worden afgevoerd. Nu maar hopen dat zijn zaak niet wordt geseponeerd.