Regio

Recherche regio Utrecht: verouderde apparatuur, rechercheurs dagenlang in kopieerhok

18-06-2016 16:40

Omdat in Nederland zowel defensie als de politie helemaal kapot worden bezuinigd, gaat het ook met de recherche schandalig slecht. Alles wat u zich kunt voorstellen bij een wegbezuinigde politietak is hoe het er bij de recherche daadwerkelijk aan toegaat: veel te weinig personeel, stokoude apparatuur, verouderde onwerkbare technieken en geen administratieve ondersteuning waardoor de heren/dames rechercheurs vooral in het kopieerhok staan om documenten en dossiers te kopiëren, inplaats van het speuren en oppakken van misdadigers. De rechercheurs hebben slechts de beschikking over één (1) computer met internet, die ze met elkaar moeten delen. Dit is althans het geval bij de recherche in de regio Utrecht, waarover het AD een ontluisterend artikel publiceerde, schrijft RTV Utrecht.

Politiewoordvoerder Bernard Jens weet in één zin treffend te omschrijven hoe achterhaald de werkwijze is en hoe treurig het is gesteld met de recherche: “Agenten moeten soms met hun eigen smartphone een foto maken en die doorsturen want zelf hebben ze een extreem ouderwetse Nokia.”

Bij een bezoek aan het Utrechtse politiebureau in de Kroonstraat was naast de voorzitter van politievakbond ACP ook CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg aanwezig om met eigen ogen te aanschouwen welke chaos bijna vier jaar VVD-PvdA inmiddels heeft aangericht. Wat Van Toorenburg zag noemde ze ‘te bizar voor woorden’ en kwam ze tot de conclusie dat de rechercheurs vooral veel kostbare tijd verdoen.