Regio

Tsunami van autobranden overspoelt Nederland

14-06-2016 12:33

Naast het stenigen van bussen is ook het in brand steken van auto’s inmiddels een grote rage aan het worden in Nederland. Maar in tegenstelling tot het stenigen van bussen is deze rage niet nieuw. In plaatsen als Amsterdam-Noord en Ede worden bewoners al maanden lang geteisterd door autopyromanen.

Ook de afgelopen dagen was het weer raak. Een korte bloemlezing:

Arnhem

In de Arnhemse wijk Presikhaaf fikten dinsdagmorgen een personenauto en een taxibusje af. De politie sluit brandstichting niet uit. Eerder gingen in Presikhaaf ook al auto’s in vlammen op, zoals afgelopen weekend en daarvoor in de maand mei. Maar de politie wil de zaken liever als ‘losstaande incidenten’ beschouwen.

Roden

In het pittoreske en landelijk gelegen Drentse Roden gingen in de nacht van maandag op dinsdag maarliefst vier auto’s in vlammen op. De politie houdt rekening met brandstichting.

Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord gaat al lange tijd gebukt onder autobranden. In korte tijd zijn hier al zeker meer dan 43 auto’s afgebrand, waarschijnlijk door brandstichting. In de nacht van maandag op dinsdag was het opnieuw raak: een splinternieuw taxibusje van de Amsterdamse taxicentrale TCA kan naar de schroothoop. De politie denkt aan brandstichting.

Ede-Veldhuizen

Ede, de beruchte probleemwijk Veldhuizen. Naast rellende jongeren gaan bewoners daar ook gebukt onder autobranden. Afgelopen weekend brak er brand uit in een bestelbusje. Brandstichting ligt voor de hand.

Utrecht-Overvecht en Kanaleneiland

Tot slot: Utrecht, de bekende probleemwijken Overvecht en Kanaleneiland. In die wijken vielen de afgelopen dagen drie auto’s ten prooi aan de vlammen. In Kanaleneiland brandde zowel in de nacht van zondag op maandag als in de nacht van maandag op dinsdag een auto uit. Ook in Overvecht verteerde het vuur in de nacht van zondag op maandag een auto. De politie kon nog niet bevestigen dat het hier gaat om brandstichting.