Regio

SP & GroenLinks Breda gaan actie voeren tegen Pegida-protestmars

14-06-2016 15:38

Er zijn vijf acties aangekondigd tegen de protestmars van anti-islambeweging Pegida zaterdag in Breda. Dat bericht Omroep Brabant dinsdag. Een gelegenheidscoalitie van onder meer SP, GroenLinks en een aantal religieuze organisaties organiseert drie acties. Daarnaast wordt er een knuffelactie georganiseerd en trekt de actiegroep ‘Stop de Nazi-mars’ zaterdag door Breda.

GroenLinks en de SP willen, samen met religieuze organisaties, een ‘positief verhaal tegenover dit haatdragende geluid’ zetten.

De actiegroepen willen het vooral ‘ludiek’ houden. Zo zal de Pegida-mars worden omgedoopt tot sponsorloop waarvan het geld naar een goed doel gaat.

Een advocaat (tevens bestuurslid van de SP) zal met zijn dochter een ‘knuffelactie’ houden in de stad om “spanningen weg te nemen tussen verschillende groepen mensen en maatschappelijke verandering tot stand te brengen”.

Uiteraard zijn ook de zelf beslist niet haatdragende en uitermate positieve extreem-linkse activisten van Laatzenietlopen.nl weer van de partij. Zij zullen proberen om op ludieke wijze iedereen die ‘fout’ denkt net zo lang, heel tolerant, te intimideren totdat er wel op de enige juiste ‘goede’ manier wordt gedacht. Dit uiteraard om ‘spanningen weg te nemen’, ‘een positief verhaal’ neer te zetten en de boodschap ‘tegen uitsluiting’ te benadrukken.

Aan het einde van de dag is er ook nog een gezellige maaltijd van ‘ontmoeting en verbinding’.

Het is onbekend of de lekker gek geschminkte mevrouw op stelten met de megafoon er ook weer is.

Anp/TPO