Regio

Vader twee keer overvallen Tim (20): ‘Ik heb geen vertrouwen in politie, het systeem is verrot’

12-06-2016 16:59

De 20-jarige Tim van Sangen uit Veldhoven is vorige week voor de tweede keer in zijn leven overvallen door tuig. Toen hij zeventien was gebeurde dit ook al maar nu, drie jaar later, is hij ‘slechts’ mishandeld en namen de daders geen geld of goederen mee. Zijn vader is het nu zat en looft 500 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders, meldt Omroep Brabant.

Tim werd vorige week mishandeld toen hij ‘s nachts van Eindhoven naar huis in Veldhoven fietste. ‘Twee jongens op een scooter’ reden hem tegemoet. De jongen die achterop de scooter zat spoot Tim zonder waarschuwing traangas in de ogen waardoor hij van zijn fiets viel en in een sloot terechtkwam. Dankzij stemherkenningssoftware op zijn mobiele telefoon kon hij gelijk zijn vader bellen. De daders gingen er vandoor zonder iets buit te maken.

Die vader, Gerard van der Sangen, wil nu alles op alles zetten om de daders te vinden. Volgens Van der Sangen senior heeft het alleen zin om aangifte te doen als je ‘de daders op een bordje naar de politie brengt’. Hij zegt dan ook geen vertrouwen te hebben in de politie: ‘Het systeem is verrot’.