Regio

‘Verwarde man’ met alleen onderbroek aan slaat agente in elkaar

21-04-2016 16:59

Een agente in de Achterhoek is gewond geraakt toen ze probeerde een verwarde man te helpen. De agente kreeg een kopstoot en werd meermaals geslagen, haar collega kreeg pepperspray in haar ogen toen ze probeerde de man te bedwingen, meldt de politie donderdag. Tegen de man is aangifte gedaan wegens zware mishandeling.

Het incident speelde zich dinsdag af in het dorp Netterden. De agenten troffen na een melding de man aan op de Emmerikseweg. Hij had enkel een onderbroek aan. Hij was rustig en vroeg de agenten hem naar zijn auto te brengen, die verderop in een weiland stond.

Onderweg naar het weiland werd de man steeds onrustiger. Hij gaf een van de agentes een kopstoot en sloeg haar meerdere keren in het gezicht, waarna ze het bewustzijn verloor.

De collega van de bewusteloze agente gebruikte haar pepperspray, maar dit mocht niet baten. In tegendeel: door de tegenwind kreeg ze zelf pepperspray in haar ogen. De man ging er te voet vandoor, maar kon later worden aangehouden. Hij zit nog vast en zal geestelijk worden geƫvalueerd.

Anp