Opinie

Bonusquote: overvallen op buschauffeurs = schuld van verveling en armoede

13-04-2016 11:55

“Volgens agressiedeskundige Lucia Looijestijn is het geen toeval dat de meeste overvallen in Noord gebeuren. “Het zijn vaak lange afstanden en in de avonduren zijn er niet of nauwelijks mensen op straat. De buurt is vrij anoniem en er heerst armoede. De daders hebben hier het gevoel dat ze ongezien hun gang kunnen gaan.”

Dat de samenleving verruwt, valt volgens Looijestijn niet te ontkennen. “In sommige wijken van Amsterdam voelen mensen zich nauwelijks gewaardeerd en vooral jongeren vervelen zich. Tegelijkertijd zie je de mentaliteit dat je alles maar moet mogen zeggen. De ervaring is dat niet zelden onder invloed van drank of drugs – zoals in het geval van een Engelse toerist die vandaag voorkwam – dit soort jongeren iets gewetenloos over zich krijgt en voor incidenten zorgt.”

 

Wat mogen we toch blij zijn dat we in Nederland het inmiddels zo voor elkaar hebben dat heuse ‘agressiedeskundigen‘ kunnen uitleggen waarom (soms minderjarige) zware criminelen met een doorgeladen shotgun het leven van een buschauffeur voorgoed traumatiseren voor een paar muntjes aan wisselgeld. Het is de schuld van de verveling, de armoede en vooral de verruwing van de samenleving waardoor die arme jongens, kansrijke slachtoffers van de gemene maatschappij, een shotgun kopen en vervolgens het leven van die buschauffeur kapot maken. Die daders, dat zijn eigenlijk “juweeltjes waar we ruimte voor moeten maken”. Want mensen, snap het nou: “Eén plus één maakt veel meer dan twee.” (lol)

Nu maar hopen dat die arme verveelde megaparels der multiculturele maatschappij niet al te hard worden gestraft door de rechter (as if), want dan verandert er natuurlijk nooit wat aan die maakbare samenleving en blijven deze ruwe groeibriljantjes een waardeloos stuk mineraal terwijl ze allemaal kunnen uitgroeien tot een prachtige diamant. Het gaat tenslotte om “de kracht van interactie”. Gestaltdenken mensen! Empoweren!

 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

ruimtevoorjuweeltjes

 

Zou Lucia ‘hoe kan ik u helpen goede vriend, ik ben bereid nog dieper te bukken als reactie op uw tomeloze agressie‘ Looijestein al aan die Almeerse buschauffeur uit het onderstaande fragment hebben verteld dat zijn twee berovers (één met pistool en één met groot keukenmes) niet de daders zijn maar eigenlijk hijzelf, met zijn mentaliteit dat je eigenlijk alles maar moet kunnen zeggen en zijn onvermogen zijn geld af te staan en zo armoede te bestrijden?

Nee hoor, Lucia ‘zelf word ik nooit overvallen maar ik kom dan ook eigenlijk niet buiten mijn ivoren toren’ Looijestein heeft volkomen gelijk: we moeten veel meer van ons geld afstaan tegen de armoede (nóg meer belasting betalen!), wat minder vaak zeggen wat we eigenlijk denken en een stukje inclusiever bezig zijn met die arme drommels (die allemaal in een wijk ver weg van de wijk waar Lucia Looijestein woont wonen). Nogmaals: Eén plus één maakt veel meer dan twee. (LOL).

Een doorgeladen shotgun, eigenlijk is dat een soort megafoon waardoor die arme verveelde miskende jongere, juweeltjes, tot ons om hulp roept.

Bedankt Lucia ‘ik maak graag ruimte voor juweeltjes‘ Looijestein! Wederom een verdomd nuttige en maximaal vernieuwende bijdrage aan het debat! Vergeet je niet op tijd de ongetwijfeld dikke factuur naar de gemeente te sturen? Je weet: bij de gemeente Amsterdam malen ze niet om een miljoentje of 31 belastinggeld dat kwijtraakt, dus je kunt er maar het beste voor zorgen dat je er op tijd bij bent. Over juweeltjes gesproken he…

 

Ontluisterend fragment uit Pauw: buschauffeur uit Almere werd beroofd (onder andere, maar ook meerdere maen bespuugd, uitgescholden, bedreigd, geïntimideerd etc. etc. etc.), zijn werkgever geeft geen fuck en roept al sinds 2011 dat er ‘iets gaat veranderen’, maar de levens van buschauffeurs zijn uiteraard ondergeschikt aan de winst. U dacht toch niet dat de Connexxion-bedrijfstop zelf met de bus gaat? Zou Lucia ‘van machteloos naar kracht’ Looijestein trouwens al een mediatie hebben voorgesteld? Doen Lucia! Gestalt is in the air deze zomer!